Home / slideshow / Pancratius verslaat Schoten met ruime cijfers

Pancratius verslaat Schoten met ruime cijfers

Pancratius slaagde er donderdagavond in om een ruime overwinning te boeken. Op bezoek bij Schoten zette het team van Danny Hijzelendoorn een 0-5 zege neer.

De thuisploeg begon opportunistisch aan de wedstrijd en probeerde zo de openingstreffer te forceren, maar Pancratius hield in het eerste kwartier stand. Vervolgens kreeg de club het ook nog eens voor elkaar om de 0-1 tegen de touwen aan te schieten. Het doelpunt kwam op naam te staan van Thom Leenen. Aangezien Bas Pel nog voor rust de 0-2 binnenkopte, ging Pancratius met een goed gevoel naar de kleedkamer.

Vlak na rust zorgde Dave Hertog voor de 0-3, waardoor zijn ploeg op rozen zat. Na 51 minuten kwam het spel even stil te liggen, toen Schoten-speler Donny Koning zomaar naar de grond ging, zonder dat er een tegenstander in de buurt was. De schrik was groot, maar na de komst van een ambulance bleek dat hij eerder in het duel een rib had gebroken, waardoor hij het benauwd kreeg. Ondanks dat de schrik er goed in zat, besloot men de wedstrijd uit te spelen. Het zorgde er wel voor dat de angel uit de wedstrijd was en Pancratius minder scherp speelde. De vereniging wist echter nog wel twee treffers te maken. Hertog en Diede Mentink brachten de eindstand op 0-5.

Daarmee won Pancratius voor de tweede keer op een rij met vijf doelpunten verschil. “We hebben altijd geroepen dat we een goede ploeg hebben. Het begin van het seizoen was dan wel lastig, maar inmiddels hebben we de smaak te pakken”, vertelde Hijzelendoorn. “Aankomend weekend wacht ons weer een belangrijk duel dat we winnend hopen af te sluiten.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2C

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Send this to a friend