Home / slideshow / Pancratius verspeelt in slotfase dure punten tegen ASC

Pancratius verspeelt in slotfase dure punten tegen ASC

Pancratius heeft in strijd voor de derde plaats in de competitie dure punten verspeeld. Donderdagavond maakte ASC in de laatste tien minuten twee treffers, waardoor de eindstand op 4-4 kwam te staan.

De ploeg van Danny Hijzelendoorn begon allerminst scherp aan de wedstrijd. Pancratius kwam dan ook terecht op een 1-0 achterstand te staan. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam de club echter beter in de wedstrijd en slaagde het er zelfs in om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Dave Hertog was de maker van de treffer en gaf zijn team weer hoop voor de rest van het duel.

De bezoekers wisten dat het anders moest en maakten na rust twee belangrijke doelpunten. Hertog zorgde voor de 1-2, terwijl Diede Mentink zijn ploeg op een ruimere voorsprong zette. Waar ASC de aansluitingstreffer maakte, was het Hertog die zijn derde treffer op zijn naam zette en daarmee voor een veilige 2-4 voorsprong zorgde. Er leek dan ook niets aan de hand te zijn voor Pancratius, maar in de slotfase ging het alsnog mis. Gedurende de laatste tien minuten maakte de thuisploeg nog twee goals, waardoor beide ploegen met een 4-4 gelijkspel van het veld af stapte.

“We zaten zeker niet in de wedstrijd”, analyseerde Danny Hijzelendoorn na afloop. “Als je echter tien minuten voor tijd op een 2-4 voorsprong staat, dan mag je het met onze kwaliteiten en ervaring nooit meer weggegeven. Daar baal ik dan ook van. Misschien had het team dit nodig om te realiseren dat we altijd honderd procent moeten geven. Gelukkig wacht voor onze aankomende zondag alweer een nieuwe wedstrijd.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2C

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)