Pancratius vloert Papendrecht

Pancratius dat dit seizoen uitkomt in West 2 in het zondagvoetbal, heeft onder de warmte van een heerlijk lentezonnetje een belangrijke en nuttige overwinning geboekt op Papendrecht. De ploeg onder leiding van trainer Ton Pronk won dik verdiend met 4-1 en nestelde zich daarmee in het linkerrijtje van de eersteklasse B met uitzicht op de derde periodetitel. Blijdschap en tevredenheid alom bij Pancratius dat naar alle waarschijnlijkheid niet meer aan de beademing hoeft en ook volgend seizoen weer in de eersteklasse kan uitkomen. Een prima prestatie van Pronk en zijn mannen want de Badhoevedorpers liet in elk geval zien dat het daar thuishoort. Papendrecht dat troosteloos onderaan bengelt was behalve het eerste half uur, daarna geen partij meer voor de thuisclub. Vooral in de tweede helft walste Pancratius over zijn tegenstander heen en kreeg kans op kans om de score naar de dubbele cijfers op te voeren. Papendrecht werd met goed voetbal en razendsnelle acties over de vleugels letterlijk en figuurlijk gevloerd.

Pronk ,,Wij kunnen op kunstgras erg goed voetballen. Het zou standaard moeten worden ingevoerd dat alle clubs over een kunstgrasveld zouden kunnen beschikken. Mijn spelers kunnen op zulke velden erg dynamisch voetbal spelen getuige het aantal punten dat we hebben behaald’’. Opluchting dus bij Pronk omdat er nog kansen aanwezig zijn voor het behalen van de derde periodetitel. Een kadootje dat erg welkom is bij de club omdat het verenigingsleven bruist als nooit tevoren. ,,Het is een heerlijke club’’, aldus Ton Pronk. ,,Of nou het zesde, zevende of eerste kampioen wordt, er is altijd reuring binnen de club. Dit doe je goed als je ziet hoe het hier leeft’’. Over de wedstrijd zelf, behalve het eerste half uur, was Ton Pronk zichtbaar tevreden. Wat er in de beginfase aan schortte daarover bestond geen meningsverschil. ,,We hadden geen goede organisatie staan. Gevolg veel foute keuzes dus. Waardoor het kon gebeuren dat mijn spelers de verkeerde spelers van de tegenpartij tegenkwamen. Daardoor ontstond ook die slordige tegengoal. Toen iedereen begreep wat er moest gebeuren, zijn we het laatste kwartier vaak voor het doel van onze tegenstander geweest en kregen we ook kansen’’.

De visie van Ton pronk was juist, want na amper vijf minuten spelen lag de bal al achter keeper Armando Catsburg uit een kopbal van Rutger van der Kleij: 0-1. Het duurde even alvorens Pancratius het juiste ritme had gevonden terug te slaan. Een aantal goede aanvallen met mooie kansen voor Sylvan Martha en Jaap Smeeing leverden vooralsnog geen treffers op.

Het was wachten tot een kwartier voor rust toen Jordi Teijsse een enorme fout in de defensie van Roy Eekman genadeloos kon afstraffen: 1-1. Pancratius had op slag van rust met een voorsprong kunnen gaan rusten als Ralf Fenne niet op de lat had geschoten.

Na de rust is het eenrichtingsverkeer geweest en kon Papendrecht niet anders doen dan verdedigen. Pancratius trok flink van leer met uitstekende combinaties die al vrij snel de tweede treffer op het scorebord bracht. Na een prima uitgespeelde aanval was het wederom Teijsse die de niet altijd betrouwbare keeper van Papendrecht kansloos wist te passeren: 2-1. Aanval na aanval lanceerde de thuisclub waardoor het een kwestie van tijd was wanneer er weer een treffer zou vallen. Nadat een bal eerst tegen de paal kwam, was het in de rebound Tony Schreurs die het karwei afmaakte: 3-1. Enkele minuten later in de 80-ste minuut werd het vonnis over Papendrecht geveld door Edinho Lith die de bal in buitenspel positie achter keeper Giovanni Ada ramde: 4-1. De missie was geslaagd voor Pancratius dat een zeer belangrijke overwinning boekte op het nagenoeg gedegradeerde Papendrecht dat deze middag geen partij was voor de ploeg van Ton Pronk.