Patrick van Leeuwen

Pancratius (zaterdag) verzuimt tweede plek te verstevigen

In de strijd om de prijs voor best-of-the-rest achter de aanstaande kampioen Kagia heeft zaterdag derdeklasser Pancratius de kans laten liggen om concurrent DEM uit te schakelen. Op eigen veld ging de ploeg van vertrekkend trainer Patrick van Leeuwen met 2-4 onderuit.

De Badhoevedorpers presteren de laatste weken wisselvallig met slechts zeven punten uit de laatste vijf duels. Tegen DEM begon de thuisploeg ook niet heel sterk en waren de betere kansen in het eerste halfuur voor DEM. Jordy de Vet en Matthijs van Hooff strandden op doelman Roy Schut. Hierna nam Pancratius de touwtjes in handen, wat ook resulteerde in de openingstreffer. Walter Jaspers controleerde een inworp om vervolgens raak te schieten.

Een paar minuten later was Pancratius de leiding weer kwijt. Van Hoof kreeg de bal plots in zijn voeten en pakte dit cadeautje maar al te graag uit. In de tweede helft ging DEM eroverheen. Na goed doorzetten van Rik Stals kon Nik Jongbloed de 1-2 maken en even later dacht Schut een tweede treffer van die Jongbloed te voorkomen, maar werd in de rebound geklopt door Stals: 1-3.

Het lukte de gastheren niet om deze achterstand weg te poetsen. Jaspers zorgde met een kopbal nog wel voor de aansluitingstreffer, alleen zat een gelijkmaker er niet meer in. Uiteindelijk bepaalde Stals de eindstand op 2-4.

Pancratius blijft ondanks de nederlaag tweede staan, maar ziet de concurrentie wel dichterbij komen. Stormvogels kan de ploeg van Patrick van Leeuwen tijdens het inhaalweekend passeren. De Badhoevedorpers komen over twee weken weer in actie. Dan wacht het bezoekje aan hekkensluiter VEW.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B.

Archieffoto: Hans van Beek