Pancratius (zaterdag) ziet koploper Kagia verder uitlopen

Pancratius is er niet in geslaagd om de spanning in de zaterdag derde klasse B terug te brengen. De ploeg van de vertrekkende trainer Patrick van Leeuwen verloor op eigen veld de topper tegen koploper Kagia met 3-5. Hierdoor is de achterstand gegroeid naar twaalf punten.

Voor de Badhoevedorpers was dit eigenlijk de laatste kans om de titelrace nieuw leven in te blazen. Lange tijd kon de thuisploeg ook prima mee. Nadat Tijs van der Schinkel de score had geopend namens Kagia, trok Joey van den Broek binnen een kwartier de stand gelijk. Uit een prima aanval bracht de spits de 1-1 op het scorebord. Tien minuten later kon de thuisploeg opnieuw in de achtervolging nadat Roy Hogewoning de koploper weer aan de leiding bracht.

Nog voor de rust kwam Pancratius voor de tweede keer deze middag langszij, opnieuw via Van den Broek. Het vermakelijke duel bleef op en neer gaan. Na een klein uur spelen namen de gastheren voor het eerst de leiding in handen. Noud Bruchner schoot in een scrimmage de 3-2 binnen. Lang konden de Badhoevedorpers hier niet van genieten. Binnen twee minuten tekende Van der Schinkel voor de 3-3.

In een tijdsbestek van vier minuten stelde Kagia vervolgens orde op zaken. Hogewoning maakte uit een rebound de 3-4 en vrij snel daarna gooide Van der Schinkel met zijn derde van de wedstrijd het duel vroegtijdig op slot. Het lukte Pancratius niet meer om terug te komen van de 3-5 achterstand.

Door de nederlaag van de Badhoevedorpers lijkt het gespeeld. Pancratius blijft tweede staan, maar ziet koploper Kagia verder uitlopen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B.