Home / slideshow / Pancratius zet Bloemendaal met ruime cijfers aan de kant

Pancratius zet Bloemendaal met ruime cijfers aan de kant

Pancratius haalde zondagmiddag flink uit. De Badhoevedorpers versloegen in een wedstrijd tegen Bloemendaal de tegenstander met maar liefst 5-0.

De ploeg van Danny Hijzelendoorn begint steeds beter te presteren. In de laatste vijf competitieduels slaagde Pancratius erin om drie overwinningen te boeken en tweemaal gelijk te spelen. Het vertrouwen was dan ook aanwezig in aanloop naar het duel met Bloemendaal. Pancratius was vanaf de beginfase de betere ploeg en zette dit eveneens om in kansen. Zo hadden Gianni Oosterhoff, Thom Leenen en Niels Vahlkamp de openingstreffer op hun schoen, maar kregen ze het niet voor elkaar om de bal binnen te werken.

Het zorgde echter allerminst voor paniek bij Pancratius, want de opponent kreeg voor de rust nauwelijks grote kansen. Het was daarom wachten op de 1-0 van Pancratius die nog voor de pauze viel. Na een voorzet van Vahlkamp maakte Oosterhoff zijn kans af. Direct daarna kreeg Ralf Fenne een grote kans om het tweede doelpunt te maken, maar zijn poging ging voorlangs. Aan de andere kant van het veld was Daan Klaassen nog dichtbij de gelijkmaker, maar Stijn Morsch stond goed op te letten en hield zijn ploeg op de been.

Het eerste kwartier van de tweede helft was niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen kregen het niet voor elkaar om voorin kansen te creëren, waardoor het vooral een wedstrijd op het middenveld was. Na een uur spelen kwam Pancratius echter beter in de wedstrijd en lukte het de ploeg om de 2-0 binnen te werken. Fenne was de maker van de treffer. Kort daarna leek Fenne op weg naar zijn tweede treffer. Hij raakte echter de lat, waarna Leenen scherp was en eveneens een doelpunt meepikte.

Vlak na de 3-0 kwam Dave Hertog in de ploeg. De aanvaller was herstellende van een blessure en kreeg van Hijzelendoorn de gelegenheid om nog twintig minuten te maken. Het zorgde direct voor een aantal mogelijkheden voor Hertog, maar het was Diede Mentink die het vierde doelpunt op het scorebord zette. Aan het einde van het duel kreeg ook Hertog de bal echter nog tegen de touwen aan, waarmee hij de 5-0 eindstand bepaalde. Het was voor Pancratius een verdiende overwinning.

Hijzelendoorn keek na de wedstrijd met een tevreden blik naar zijn ploeg. “Ik denk dat we tegen Bloemendaal een goede wedstrijd op de mat hebben gebracht”, liet de oefenmeester weten. “We waren de betere ploeg en hebben voldoende kansen gecreëerd om te winnen. Langzaamaan komen we in een goede reeks terecht die het team vertrouwen geeft voor de komende weken.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2C

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Send this to a friend