Home / Algemeen / Panka maakt welverdiend debuut bij verliezend FC Volendam
Dyllandro Panka

Panka maakt welverdiend debuut bij verliezend FC Volendam

Dyllandro Panka zag dinsdag een droom uitkomen door zijn debuut te maken voor het eerste elftal van FC Volendam. De buitenspeler viel in een thuisduel tegen NEC met een 0-2 achterstand in en kon niet voorkomen dat de 1-3 eindstand op het scorebord kwam te staan. Desondanks kijkt hij terug op een positief debuut.

De voormalige aanvaller van Purmersteijn zag zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie persoonlijk nog niet aankomen. “Ik wilde hard blijven trainen en als het moment zou komen, mijn beste beentje voorzetten”, stelt Panka, die voor de derde keer bij de wedstrijdselectie zat. Het talent voelde zich niet extra gespannen bij zijn debuut. “Ik dacht persoonlijk dat het veel moeilijker zou zijn. Toen ik daar stond, heb ik eigenlijk gewoon mijn ding gedaan. Ik heb geprobeerd om keihard het team te helpen. Het resulteerde erin dat ik nog een kans had om een goaltje te maken, maar helaas ging die mis. Dat had het team helemaal een boost gegeven op dat moment.” Dat lukte dus uiteindelijk niet, maar Panka kreeg na het duel wél veel positieve reacties over zijn spel. “Persoonlijk vond ik dat ik het aan de bal aardig deed met een kans, een goede opening en een paar passjes tussendoor. Alles bij elkaar een aardig debuut, alleen is het natuurlijk spijtig dat we geen gelijkspel uit het duel hebben gesleept.”

Panka sloot afgelopen seizoen pas aan bij Jong Volendam, maar heeft zich razendsnel ontwikkeld tot een eerste elftalspeler. “Tijdens de coronatijd heb ik een uitstekende periode op trainingen gekend met de groep die we hadden. Toen het seizoen écht ging beginnen, heb ik een training met Jong Volendam meegedaan. Ik voelde me toen goed en zat uitstekend in m’n vel. De tweede training mocht ik plotseling met het eerste meedoen, en sindsdien zit ik erbij. Na een paar weken had ik een gesprek met de trainer (Wim Jonk, red.) die aangaf dat ik definitief mocht aansluiten bij het eerste elftal. Dat was een hele mooie beloning voor m’n harde werken.” Toch blijft Panka voorlopig geregeld spelen voor het beloftenteam. “Ik train inmiddels alles mee met het eerste elftal, maar Volendam vindt het eveneens belangrijk dat zijn spelers minuten maken. Daarom voetballen de spelers die niet bij het eerste hebben gespeeld, regelmatig mee met Jong Volendam.”

De 21-jarige Amsterdammer hoopt dit seizoen vooral op zoveel mogelijk speelminuten. “Ik heb behoorlijk veel concurrentie aan de buitenkant, maar het leuke is dat de wissels achter het basiselftal er best kort op zitten. Elke wedstrijd valt er een van ons in en tot nu toe zijn dat verschillende geweest. Persoonlijk ben ik blij met elke minuut die ik krijg. Vervolgens probeer ik daarin mijn kansen te pakken.” Met de resultaten van FC Volendam gaat het momenteel wat minder (één punt uit drie wedstrijden), maar Panka weet zeker dat de prestaties de komende periode worden verbeterd. “Als die omhoog gaan, ben ik helemaal happy. Dat gaat absoluut goed komen, want we evalueren voortdurend waar het beter kan. Wanneer je terugziet hoeveel kansen wij in de wedstrijd creëren, dan zit het simpelweg niet mee.”

Tekst: Jordi Smit
Foto door Orange Pictures: Panka afgelopen seizoen tijdens een wedstrijd van Jong Volendam

Send this to a friend