Home / slideshow / Parkstad zet samen met Urban Talent Academy weer een selectie op

Parkstad zet samen met Urban Talent Academy weer een selectie op

Na zes jaar afwezigheid heeft Parkstad vanaf dit seizoen weer een selectie-elftal. John Limon benaderde de club om een samenwerking met zijn Urban Talent Academy op te zetten. Limon heeft zelf een verleden bij Parkstad en speelde er onder andere samen met Stanley Benjamin, tegenwoordig secretaris van de club. 

De Urban Talent Academy helpt jongeren die niet terecht kunnen in het regulier onderwijs of zijn uitgevallen. Op de Urban Talent Academy heeft sport een prominente plek in het onderwijs. De Urban Talent Academy is gevestigd tegenover Parkstad en zo ontstond dit voorjaar bij Limon het idee voor een samenwerking. 

Het bestuur van Parkstad was snel enthousiast: “Parkstad is een kleine club, met ongeveer 200 leden. Dat daar weer een selectie bij komt, is voor ons een hartstikke mooie boost. Op deze manier hopen we als club ook wat bekendheid te genereren”, aldus Stanley Benjamin. Hij hoopt dat als de samenwerking een succes is, er een kruisbestuiving ontstaat: “We hebben veel oudere leden, waarvan de kinderen nu bij andere clubs in een seniorenelftal voetballen. Het zou hartstikke mooi zijn als we hen kunnen prikkelen om naar Parkstad te komen.” 

Na diverse gesprekken met het bestuur stelde Limon vervolgens een selectie samen die bestaat uit een mix van spelers met ervaring in de top van het amateurvoetbal en jonge talenten van de Urban Talent Academy. “We willen hen een positief beeld geven van teamsport en laten zien dat er wat te halen valt. Het begint met mindset, discipline en teamgeest.” Daarin moeten de trainers en ervaren spelers dus een voorbeeld zijn, waar de jongere spelers zich aan op kunnen trekken. 

Naast een positieve gedragsverandering bij de jonge spelers, hoopt Limon uiteraard ook mooie resultaten met de ploeg neer te zetten: “De verwachting is dat we met deze selectie zeker gaan meespelen om de titel. Ook dat zal interessant worden: veel winnen betekent namelijk niet dat je niks meer kunt leren.” 

“Voor ons is de samenwerking geslaagd als er goede resultaten worden geboekt en er een goede, veilige sfeer is rondom het team”, besluit Stanley Benjamin. 

Foto: John Beckman

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)