Patrick Lokken scoort zes!!! keer en loodst JOS langs Haaglandia

“Dit heb ik echt nog noot meegemaakt” zegt Patrick Lokken na de 2-8 overwinning van JOS Watergraafsmeer tegen het nog puntloze Haaglandia. Er was wel een donderspeech van trainer Sander Middelbeek voor nodig want bij rust keken de Amsterdammers tegen een 2-0 achterstand aan.

Lokken: “Die eerste helft was zo slecht. Van ons allemaal. Bij mij lukte ook niets. En dan gaan we nog met een 2-0 achterstand de rust is. We hebben elkaar toen even goede de waarheid gezegd en dat ging er niet zoetsappig aan toe kan ik je vertellen. Het was echt beschamend wat we lieten zien.”

Welke woorden er dan precies gevallen zijn blijft een vraagteken, maar effect hadden ze wel. Binnen vier minuten zorgde Alex de Bruijne voor de aansluitingstreffer (2-1) en daarna begon de Patrick Lokken show. Lokken: “ Ik kan het amper geloven. Alles lukte na rust. Het was slechts een intikker de rest waren echt mooie treffers.”

Foto Martin van Zurk: Lokken (liggend) maakt een van zijn zes doelpunten
Foto Martin van Zurk: Lokken (liggend) maakt een van zijn zes doelpunten

Lokken zorgde in de 64ste minuut voor de 2-2 door de bal via zijn hoofd op de grond te laten stuiteren en hem vervolgens binnen te volleyen. De 2-3, niet veel later, was een halve volley met links. Zijn derde en JOS’ vierde treffer was de mooiste. Lokken: “Ik neem de bal in een keer uit de lucht aan op mij borst en van zo’n 25 meter schiet ik hem in de kruising.”

De 2-5 kwam van Thierry van der Kooije, maar daarna ging Lokken vrolijk verder met scoren. Lokken: “ Alleen de 2-6 was een intikker maar de zevende en achtste treffer waren allebei weer een volley. Dit keer met rechts. Mijn ouders stonden langs de kant te kijken en die geloofden er ook helemaal niets van. Ik ben maar even naar ze toe gelopen”, zegt hij lachend.

Door de zege heeft JOS nu 25 punten en lijkt het zich in haar eerste jaar in de hoofdklasse rechtstreeks te gaan handhaven. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.

Foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)