Patrick van Leeuwen volgt Danny Hijzelendoorn op als trainer Pancratius (zaterdag)

Een gedwongen stap terug, voor Danny Hijzelendoorn, die sinds dit seizoen aan het roer staat bij het eerste elftal van de zaterdag van Pancratius. Hij is niet alleen trainer, maar ook speler en met de kans op promotie naar de derde klasse zit daar het probleem.

Hijzelendoorn wil blijven voetballen, maar de KNVB keurt de combinatie speler/trainer niet goed in de derde klasse. “Het bevalt mij erg goed”, aldus Hijzelendoorn over de huidige gang van zaken. “Helaas kan ik het niet zo blijven doen, dus ik ga voor de zondag op zoek naar een ambitieuze club om te trainen en blijf op de zaterdag lekker voetballen.”

De opvolger zat al binnen de Badhoevedorpse gelederen, want de 41-jarige Patrick van Leeuwen verhuist van de zondag 2 naar de zaterdag. “Ik ben begonnen bij de F-jes, door gegaan naar de C en de A, en nu assistent bij het eerste en trainer van het tweede”, beschrijft Van Leeuwen zijn zesjarige loopbaan bij de club. “Het was mijn intentie om nu een nieuwe uitdaging te vinden binnen de club en dit was een mooie kans, want dit is een ideale uitdaging om vlieguren te maken als trainer.”

Aangezien de huidige trainer, Danny Hijzelendoorn, wel binnen het team blijft zal hij ook de rol als verlengstuk van de trainer op zich nemen. Hij was tevens nauw betrokken bij de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester, want de selectie vraagt enige vrijblijvendheid. “Dat willen wij toch waarborgen, want dat is voor de spelers ook belangrijk”, doelt Hijzelendoorn op de afspraken rond zijn spelersgroep.

De spelers zijn veelal ervaren en hebben behoefte aan iets meer vrijheid, maar moeten er op wedstrijddagen staan. “Dat is mijn rol nu, om de goede prestaties te continueren en de goede sfeer in de groep zo te houden”, is Van Leeuwen stellig. “De entourage en de gezelligheid die deze jongens met zich meebrengen was in ieder geval een belangrijke reden om deze kans aan te grijpen.”

Pancratius staat momenteel eerste in de zaterdag vierde klasse E. Met een voorsprong van vier punten op nummer twee BFC, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse E.

Foto’s Hans van Dijk
Tekst Jimmy Miltenburg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)