Paul Qausten Almere City Heerenveen
Paul Qausten Almere City Heerenveen

Paul Quasten naar Almere City FC, Ajax trots

Paul Quasten speelt het komende seizoen bij Almere City FC. De linkerverdediger werkte met succes een oefenstage af bij de club uit de Jupiler League. Quasten promoveerde vorig seizoen met de zaterdagploeg van Ajax naar de topklasse. Bij Almere City FC tekent hij komende dinsdag een 1-jarig profcontract met een optie voor nog een seizoen. ,,Ik ben heel blij dat ik na veel blessureleed een nieuwe kans in het betaalde voetbal krijg”, aldus een trotse Quasten.

De 29-jarige speler trainde al vanaf het begin van de voorbereiding mee. Afgelopen zaterdag stond hij in het oefenduel tegen sc Heerenveen in de basis. Met Quasten in de ploeg hielden de Almeerders Heerenveen op 0-0. De verdediger liet tijdens het oefenduel, waarin Heerenveen in het eerste uur met de beoogde ‘basiself’ speelde, een goede indruk achter. ,,Het ging goed”, vervolgt Quasten. ,,Het was wel weer even wennen om linksachter te staan. Vorig seizoen speelde ik in de aanval.”

Quasten was al eerder actief in het profvoetbal. Van 2004 tot 2008 speelde hij bij FC Volendam en in de twee daarop volgende seizoenen maakte hij deel uit van de selectie van Willem II. ,,Door een slepende knieblessure lukte het mij niet om te slagen in het betaalde voetbal. Ik heb drie jaar lang bijna elke dag in de sportschool gezeten. Op sommige momenten twijfelde ik weleens na weer een tegenslag, maar door mijn wilskracht krijg ik alsnog een nieuwe kans. Mensen uit mijn omgeving zeiden wel eens dat ik een carrière als profvoetballer uit mijn hoofd moest zetten, maar dat gaf mij juist extra kracht om het tegendeel te bewijzen.”

Ajax gunt Quasten de overstap van harte. ,,Voor ons is het jammer dat hij vertrekt, maar wij gunnen hem die kans. Dat je via de zaterdagploeg van Ajax toch de overstap naar het betaalde voetbal kunt maken, is een mooie reclame voor Ajax”, aldus Jan Fleijsman, teammanager Ajax.

Foto: Redactie Almere City FC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)