Home / Algemeen / Paul Quasten van Willem II naar Ajax

Paul Quasten van Willem II naar Ajax

De amateurs van Ajax hebben zicht versterkt met Paul Quasten. De 28-jarige Amsterdammer komt over van eredivisieclub Willem II. Naast Quasten versterkt de hoofdklasser zich voor komend seizoen ook met Robin de Weij. De 27-jarige middenvelder komt over van zondag hoofdklasser FC Hilversum.

Quasten is een multi-functionele speler die door Ajax voornamelijk is gehaald voor het middenveld. Quatsen keert terug bij Ajax nadat hij daar de jeugdopleiding had doorlopen. Toen een doorbraak uitbleef koos hij voor een avontuur bij FC Volendam. In november 2004 debuteerde hij daar in het betaalde voetbal. Onder Stanley Menzo was hij de vaste linksback. Door zijn goed spel werd hij in de zomer van 2008 overgenomen door Willem II.

Paul Quasten speelde, na de jeugd van Ajax, vier jaar voor FC Volendam
Paul Quasten speelde, na de jeugd van Ajax, vier jaar voor FC Volendam

Een zware knieblessure hield hem lange tijd aan de kant en even werd gevreesd voor zijn loopbaan. Na anderhalf jaar te hebben toegekeken maakte hij in februari 2010 zijn rentree.  Tot een wedstrijd in het eerste elftal kwam het niet meer. In totaal speelde Quasten 92 wedstrijden in het betaalde voetbal waarin hij negen keer scoorde.

 

Naast Quasten verstrekt Ajax zich voor komend seizoen ook met middenvelder Robin de Weij. De 27-jarige middenvelder komt over van zondag hoofdklasser FC Hilversum. Ajax heeft na Rose (Cambuur), Post en Gefferie (beiden AFC) nu vijf nieuwe spelers vastgelegd. Voor komend seizoen hopen ze de selectie nog te kunnen versterken met een doelman en een links- en rechtsbuiten.