Home / Algemeen / Paul Tang verruilt voorzitterschap SDZ voor Europa
Paul Tang, voorzitter van SDZ

Paul Tang verruilt voorzitterschap SDZ voor Europa

Paul Tang stopt als voorzitter van SDZ. Tang was sinds 2009 bestuurslid en voorzitter van de zondag vierdeklasser.  Tang is onlangs gekozen tot lijsttrekker van de PVDA bij de strijd om de Europese verkiezingen. Beiden functies zijn niet meer te combineren.

Op de website van de club kondigde Tang woensdag zijn afscheid aan. Vorige week liet hij aan Het Amsterdamsche Voetbal weten nog niet precies te weten wanneer hij op zou stappen. Een geschikte opvolger was toen namelijk nog niet gevonden. Tang: “Maar een bestuur kan ook wel even zonder voorzitter” , zei hij toen.

Tang begint zijn afscheidsspeech met de woorden dat ‘er niets mooiers is’ dan trainer/coach te zijn van een F-team. Zijn doel is altijd geweest om SDZ een buurtclub te maken voor iedereen en om kinderen te laten sporten. Verder stelt hij vast dat en een flinke aanwas is geweest en dat er inmiddels meer dan 200 aspirant-leden doordeweeks voetballen. Tevens voetballen er meer meisjes dan ooit bij SDZ.

Tang opent samen met wethouder Erik van den Burg aan het begin van het seizoen het nieuwe kuntgrasveld
Tang opent samen met wethouder Eric van der Burg aan het begin van het seizoen het nieuwe kuntgrasveld

Ook financieel laat hij de club gezond achter. Tang: “Meer opbrengsten uit contributie en het aantrekken van sponsors heeft er voor gezorgd dat het tekort is weggewerkt en leningen zijn afgelost. We hebben zelfs een buffer nu.”

Tang: “Het zijn vijf mooie jaren om op terug te kijken. Het zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet van honderden vrijwilligers die grote en kleine taken hebben opgepakt. Heel veel dank daarvoor. Terugkijkend realiseer ik me ook de nog onvervulde ambities. Nieuwe vrijwilligers zijn nodig en welkom. Terugkijkend zijn er ook pijnlijke momenten, met name het voortijdig overlijden van Marcel Arkenbout en van Louis Kok.

Nu ik me voor mijn andere vereniging, de PvdA in de Europese verkiezingsstrijd werp, ontbreekt mij de tijd om als voorzitter van SDZ te kunnen blijven optreden en leg ik die functie vanaf vandaag neer. Dat doe ik met het vertrouwen dat er een mooie basis is om door te bouwen.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ