Penalty met ‘hakje’ mag.

Je moet er maar op komen, maar het is toch echt te lezen in de spelregelwijzigingen die de KNVB vorige week geupdate op haar website publiceerde. Bij een strafschop dient de bal te worden getrapt, dus met (een deel van) de voet. Ook achterwaarts trappen met de hak is toegestaan, tenzij dit via een schijnbeweging wordt gedaan als de aanloop al is afgerond. Deze paragraaf maakt deel uit van een reeks van wijzigingen die dit seizoen zijn ingevoerd. Voor Theyab Awana komt dit te laat. Hij presteerde het om inderdaad een penalty met de hak te nemen in de wedstrijd Ver. Arab. Emiraten tegen Libanon en werd een youtube hit. In onderstaande video ziet u de penalty.

[tubepress video=”0KaaVgWaesI” embeddedHeight=”356″ embeddedWidth=”580″ title=”false” showInfo=”false” views=’false’ length=”false” ]

Verder valt er in de wijzigingen te lezen dat de scheidsrechter bij onweer de wedstrijd maximaal een half uur mag onderbreken en hoe de spray voor de juiste afstand van 9,15 meter nog niet ingevoerd gaat worden door de KNVB, hoewel bonden daar wel vrij in zijn. Ook dient de tape die spelers over hun sokken aanbrengen gelijk te zijn in kleur met hun sokken.

Zomaar een greep uit de aanvullingen. Voor de volledige teksten uit de reglementwijzigingen verwijzen wij u naar de website van de KNVB, te vinden via onderstaande link.

http://knvb.nl/nieuws/district/23615/spelregelwijzigingen-veldvoetbal/westi

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)