Penalty’s helpen Martinus aan winst in burenruzie tegen Nautilus

In de zondag vierde klasse F gaat Sporting Martinus als koploper de winterstop in. Op eigen veld werd met Nautilus met 5-2 verslagen. En dat ondanks het feit dat de ploeg van Ron Gerlof met 0-2 achter stond. Marc Nipius benutte twee strafschoppen voor de thuisploeg.

Nautilus had schijnbaar een goede warming-up gedaan want het schoot uit de startblokken. Er werd snel druk gezet op de lijstaanvoerder. En de ploeg lijkt daardoor dusdanig van zijn stuk gebracht te zijn dat ze niet tot goed voetbal komen. Nautilus hanteert veelal de lange bal richting de twee vleugelspitsen. En waarom zouden ze ook niet als elk van deze ballen problemen opleverd bij de verdediging van de tegenstander. Als dan ook nog de keeper van de thuisclub Laurens van de Riet loopt te klungelen en bijna een goal weggeeft, lijkt het niet lang meer te duren voordat de score geopend zal worden.

Martinus - Nautilus

Van de Riet lijkt zich daarna te herpakken en behoedt zijn ploeg voor een wel heel vroege achterstand. Door te redden op schoten van binnen de zestienmeter van Jerry Hollander en Max Kamphuis. Nog geen twee minuten later flits de sterk spelende Eussein Oukoums langs zijn direct bewaker. En geeft Kamphuis een vrije kopkans vanaf de vijfmeterlijn, maar deze kopt op de handen van de keeper. Uit de grote kansen weet Nautilus niet te scoren. Maar in de twintigste minuut is het dan toch raak. Na een slechte diepe bal werkt Mike Hollander door en ontfutselt de verdediging van Martinus de bal. Waarna hij hem vanaf de linkerkant van de zestienmeter in de rechterbovenhoek van het doel weet te lobben.

Doet Martinus dan helemaal niks terug? Dat wel maar het zijn wat speldenprikjes. Wat goede kopkansen uit corners en afgezwaaid schot van Joël Cornwall. Maar Nautilus lijkt de wedstrijd volledig in de hand te hebben. Zeker nadat in de 27ste Max Kamphuis zijn ploeg naar een 0-2 voorsprong schiet. Na een knappe steekpass vertrekt Martinus-spits David Soesan bijna van eigen helft en komt alleen voor keeper Niels Wuthrich. Hij kan vrij uithalen maar mikt naast. Dan wordt er gefloten en waar iedereen bij Nautilus denkt aan een achterbal wijst scheidsrechter de Kruyff naar de penaltystip. Een penalty voor de thuisploeg omdat nadat de bal geschoten was er nog een sliding is ingezet op Soesan. Consternatie op het veld en in de dug-out maar het mag allemaal niet baten voor de bezoekers. Marc Nipius gaat achter de bal staan en faalt niet en zo wordt er gerust met een 1-2 stand op het scorebord.

Martinus - Nautilus

In de tweede helft liggen de verhoudingen geheel anders als in de eerste helft. Trainer Ron Gerlof had waarschijnlijk iets in de thee van zijn pupillen gedaan. Er verscheen namelijk een heel ander Martinus uit de kleedkamer. De ploeg was sterker in de onderlinge duels, voetbalde beter en zette tegenstander Nautilus vroeg vast. Binnen een minuut was Soesan al dicht bij de gelijkmaker. En even later zet hij zijn ploeg op gelijke hoogte (2-2) nadat de volledige verdediging van Nautilus onder de bal doorduikt. Martinus drukt door en er volgens nog meer kansen Fabian van Ginkel geeft vervolgens voor van de achterlijn waarna de bal tegen de hand van een Nautilus verdediger wordt aangeschoten. Wederom wijst de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip. En wederom schiet Nipius (2-3) feilloos binnen. Als Steef van Kuyen vervolgens ook nog de bal in het doel glijdt na een voorzet van van Ginkel is de wedstrijd gespeelt. De thuisploeg scoort nog een maal en wel via Cornwall. Martinus recht dus de rug na een flinke achterstand en mag zich winterkampioen in deze poule noemen.

Trainer van Nautilus Jean-Paul van Zoghel was ondanks het verlies toch tevreden over zijn ploeg. “Het eerste half uur maken we het ze echt lastig en stond mijn collega er niet zo vrolijk bij als nu. Door een onterecht penalty komen ze op 1-2. Daarna konden wij het niet meer bijbenen maar als we met 0-2 waren gaan rusten had ik het nog wel eens willen zien.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina’s van zondag 4F

Verslag Casper Jansen
Foto’s Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!