Home / Algemeen / Pepijn Kluin (AFC): “Kon mij geen betere rentree voorstellen”

Pepijn Kluin (AFC): “Kon mij geen betere rentree voorstellen”

AFC-aanvaller Pepijn Kluin maakte afgelopen zondag in de bekerwedstrijd tegen zijn oude club Hollandia zijn rentree na een slepende knieblessure. Kluin stond in totaal twintig maanden langs de kant en vierde zijn terugkeer op prachtige wijze met een doelpunt.

Kluin, die in mei 2014 zijn kruisband van zijn rechterknie afscheurde, heeft een lange revalidatie achter de rug. “In principe zou ik een jaar langs de kant staan. Mijn meniscus was zo gehecht maar het littekenweefsel wat diende als weefsel tussen mijn kraakbeen had enorm veel tijd nodig om zijn werk te doen. Ik heb een paar keer een terugslag gehad en uiteindelijk heb ik besloten om eens een paar maanden niets te doen. Vervolgens voelde mijn knie goed aan en ben ik weer begonnen met trainen.”

De spits maakte afgelopen zondag zijn rentree in het eerste elftal tegen zijn oude club Hollandia en trof bij zijn terugkeer onmiddellijk doel. “Ik kon mij eigenlijk geen betere rentree voorstellen. Het was heel fijn om te scoren zondag. Het belangrijkste is echter dat mijn knie goed voelde en ik een half uur heb kunnen voetballen.”

Kluin 2

AFC neemt het aankomende zondag thuis op tegen HBS om de koppositie in de topklasse vast te houden. Kluin weet echter nog niet of hij dan weer bij de selectie zit. “Ik ben natuurlijk nog niet helemaal topfit en ik moet conditioneel nog sterker worden. Verder weet ik ook niet precies wat de trainer wil. Dat zullen we donderdag waarschijnlijk bespreken. In het tweede elftal kan ik natuurlijk wel spelen en wedstrijdritme opdoen. Toch zit ik het liefst bij het eerste.”

Nu Kluin weer terug is hoopt hij nog van waarde te zijn voor de ploeg van Bart Logchies. “Ik geloof erin dat wij kampioen worden dit seizoen. Ik heb nog geen ploeg gezien wat beter is. We gaan er in ieder geval alles aan doen en ik verwacht dat ik ook een bijdrage kan leveren aan de prestaties.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC