UPDATE: Pepijn Kluin (AFC) vreest wederom voor gescheurde kruisband

Het was een dramatische zondag voor AFC-spits Pepijn Kluin. In de wedstrijd tegen Jong Vitesse leek het er op dat de aanvaller voor de tweede keer in ruim twee jaar tijd zijn rechter kruisband heeft gescheurd. Een MRI-scan moet deze week uitwijzen of dat inderdaad het geval is. “Het gevoel is hetzelfde als in 2014 dus ik vrees het ergste.”

In mei 2014 scheurde Kluin op de training zijn rechter kruisband af. Diverse complicaties zorgden ervoor dat hij pas in mei 2016 zijn rentree kon maken. In de bekerwedstrijd tegen Hollandia maakte hij direct een fantastisch doelpunt. Iets meer dan een half jaar later gaat het dus weer mis voor de aanvaller. In een uiterste poging de bal binnen te houden strekte Kluin zijn been tot boven zijn hoofd en landde hij met een verschrikkelijke pijnkreet op de grond.

Kluin: “Ik was net een beetje over mijn vorige blessure heen en mijn knie voelde goed. Ik had er  dan ook geen rekening mee gehouden dat het nu weer zou gebeuren. Het is afwachten wat de MRI-scan zal uitwijzen. Gezien de knak die ik voelde en hoorde en de pijn die ik heb zie ik het niet positief in.”

Met zijn toekomst is de spits van AFC nog niet bezig. Kluin: “Het schoot wel even door mijn hoofd dat ik misschien moet stoppen met voetballen. Ik heb hier nog niet serieus over nagedacht, daar is het allemaal nog te vers voor. Ik wacht eerst de uitslag van het onderzoek af.

UPDATE: Kluin: Ik heb een voorlopige uitslag. Het lijkt erop dat het hetzelfde is als de vorige keer (voorste kruisband/binnen+buiten meniscus/kraakbeen). Echter heeft de dokter die me de vorige keer geopereerd heeft de foto niet zelf gezien omdat hij op vakantie is  en aangezien ik de vorige keer ook aan deze onderdelen behandeld ben kan het erger lijken dan het is.

Foto Orange Pictures/ Wil Kuijpers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC