Home / Algemeen / Pepijn Veerman maakt overstap naar AFC zaterdag

Pepijn Veerman maakt overstap naar AFC zaterdag

Pepijn Veerman speelt volgend seizoen voor AFC zaterdag 1. De aanvaller, die de afgelopen twee seizoenen voor de zondagselectie van AFC uitkwam, hoopt na een zware knieblessure weer veel aan spelen toe te komen volgend seizoen.

Veerman kwam door kraakbeenbeschadiging in zijn knie bijna niet aan spelen toe dit seizoen. “Ik heb alleen de laatste wedstrijd van de competitie gespeeld,” vertelt Veerman. Vorig seizoen moesten we nog vol aan de bak aan het einde van de competitie en heb ik met injecties in me knie gespeeld. Toen heb ik het kapot gelopen en is mijn kraakbeen beschadigd. Ik moest daardoor het hele seizoen vanaf de kant toekijken.”

Veerman

Het was voor Veerman een bewuste keuze om de overstap te maken naar de zaterdagselectie van de club uit Amsterdam-Zuid. “Ik heb een rot jaar achter de rug en wil nu weer van het voetbal gaan genieten. Natuurlijk is het jammer dat ik nu een stap omlaag maak, maar het belangrijkste is dat ik een seizoen lang fit blijf en plezier heb. Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer (Benno Nihom red.) en het is daarnaast een erg leuk team.”

De 24-jarige spits kijkt er naar uit om met AFC in de eerste klasse te spelen. “We moeten natuurlijk niet meteen denken dat we bovenin gaan meedraaien. In eerste instantie is de doelstelling handhaving. Ik weet ook niet precies wat het niveau is van de eerste klasse. Ik hoop dat ik veel ga scoren en bepalend kan zijn voor de ploeg,” besluit Veerman.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC