Legmeervogels 2023
Foto: Hans van Beek

Periodetitel huzarenstukje voor Legmeervogels

Het was lang geleden dat er in Uithoorn een feestje gevierd kon worden. Zaterdagmiddag, na het treffen met Buitenveldert, moesten spelers en staf nog wachten op de uitslag bij AMVJ. Dit paste geheel in de moeizame lijn van de afgelopen jaren, maar dat kruispunt is overwonnen. Legmeervogels is koploper én periodekampioen. ,,De puzzelstukjes vallen nu op z’n plek”, aldus winnende coach Jack Honsbeek.

Derde klasser Legmeervogels is periodekampioen en heeft daarmee de eerste buit van het seizoen binnen. De ploeg van trainer Jack Honsbeek speelde te weinig overtuigend met 2-2 gelijk tegen een sterker Buitenveldert, maar mag aan het einde van de rit sowieso de nacompetitie om een plaats in de tweede klasse in.

Coach Honsbeek zag een alles behalve makkelijke middag voor ogen. ,,Het ging zeker moeizaam. Na vier minuten kwamen we goed op voorsprong door Rinaigel Ogenio. Je zou zeggen dat zo’n goede start voor ontspanning zorgt en dat we de spanning van ons af konden spelen. Het tegendeel was waar.”

Een paar minuten later verspeelde Legmeervogels de bal, waar Buitenveldert speler Schadrac Leijgraaff optimaal van wist te profiteren: 1-1. Legmeervogels bleef slordig, Buitenveldert maakte het spel met een duidelijk idee en goede spelprincipes. Legmeervogels zat in een omschakelfase waarin opnieuw een voorsprong werd gepakt. ,,Een mooie aanval en een goed doelpunt van Camiel Schouten”, zag Honsbeek.

Voor rust deed Buitenveldert weer van zich spreken. Yosef Disi tekende voor de gelijkmaker: 2-2. Een opsteker voor de equipe van de vertrekkende trainer Detlef Le Grand (naar Batavia ’90, red.), een teleurstelling voor de gasten.

Na rust nam de druk op het doel van Legmeervogels toe. De koploper én kandidaat voor de periodetitel bleef onrustig aan de bal, waardoor de druk op de laatste linie alsmaar toenam. ,,We vergeten te voetballen in de tweede helft”, vond Honsbeek. ,,We hielden wel stand en dat stemt me zeer tevreden. We hadden abnormaal veel zieken. In het veld en op de bank. We moesten echt overleven. Heel veel kansen hebben we niet weggeven. Een punt gestolen? Ja, dat denk ik wel. Toch alle complimenten voor mijn ploeg. Het is óók een sterke derde klasse waar veel ploegen niet voor elkaar onder doen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in 3b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!