Home / Algemeen / Persverklaring SV Nieuw-Sloten

Persverklaring SV Nieuw-Sloten

De Amsterdamse vereniging SV Nieuw Sloten, uitkomend in de vijfde klasse, heeft een persverklaring uit laten gaan waarin zij afstand nemen van het gedrag van de betrokken spelers en zij hun medeleven betuigen met de familie van het slachtoffer.  De complete verklaring is hier onder te lezen.

“Het bestuur van de SV Nieuw Sloten heeft met afschuw kennis genomen van het overlijden van de grensrechter van Buitenboys. Wij zijn diep geschokt over het feit dat de voetbalwedstrijd afgelopen zondag zo ontaard is, met dit als gevolg.

Wij spreken hierbij ons medeleven uit. In de eerste plaats aan de familie van de overleden persoon. Woorden ontbreken ons. Daarnaast spreken wij ook ons medeleven uit naar de vereniging Buitenboys en al haar leden.

Wij nemen nadrukkelijk afstand van het gedrag van de spelers die hiervoor verantwoordelijk zijn. Als vereniging hebben wij, zodra wij op de hoogte waren van het wangedrag, excuses gemaakt naar de vereniging Buitenboys.

Voor onze vereniging is dit een enorme schok. Een gebeurtenis die al onze leden raakt. Geweld hoort niet op onze voetbalvelden. En zeker niet gericht tegen scheidsrechters, grensrechters en al die anderen die zich vrijwillig inzetten om jaarlijks meer dan een miljoen amateurvoetballers te laten sporten. We moeten er alles aan doen om deze excessen uit te bannen.

Nieuw Sloten is een vereniging met veel jeugdleden. Wij hebben fairplay en normen en waarden hoog in het vaandel staan en ondersteunen de campagne van de KNVB tegen geweld op de velden en werken daar van harte aan mee.

Wij zullen uiteraard volledige medewerking verlenen aan het politieonderzoek. Wij menen dat degenen die voor deze daad verantwoordelijk zijn, moeten worden gestraft.

Wij hebben gisteren (zondag, red.) besloten het betreffende team uit de competitie te nemen. Tevens is het lidmaatschap van de personen voor zover bij ons bekend de aanstichters waren van deze molestatie, per direct ontbonden. Zij kunnen nooit meer lid worden van onze vereniging. Uiteraard doet de politie nader onderzoek naar het incident. Zodra hun betrokkenheid officieel is vastgesteld, zullen wij deze personen ook bij de KNVB voordragen voor een levenslang royement.

Voorlopig schorten wij al onze activiteiten als club op. De trainingen van al onze teams zijn voor deze week afgelast. We hebben na overleg met de KNVB uit respect voor de familie van het slachtoffer besloten dat onze teams komend weekend geen wedstrijden spelen.”

Het bestuur van sv Nieuw-Sloten

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)