Peter Grifhorst verlaat Ouderkerk (zaterdag) na ’twee mooie jaren’

Peter Grifhorst vertrekt na dit seizoen als trainer van zaterdag vierdeklasser Ouderkerk. De oefenmeester en de club gaan in goed overleg uit elkaar. Allebei delen ze de mening dat twee jaar onder Grifhorst twee mooie jaren zijn geweest, maar dat het tijd is voor iets anders.

Aan het einde van het interview wil Grifhorst nog één ding benadrukken. “Ik hou van Ouderkerk. Dat mag je erin zetten”, klinkt het vol lof. “Ik ben trots op Ouderkerk, een mooie club en prachtige vrijwilligers. Ik vind het fantastisch om voor deze club te mogen werken. Het zijn twee mooie jaren, dat is van beide kanten zo. Vorig jaar hebben we een leuk jaar gehad, dit seizoen weer en dat gaan we ook zo afsluiten.”

Ook Ouderkerk is toe aan iets anders. Ze willen Grifhorst, die twee jaar geleden op het laatste moment kwam omdat de club naar verluidt ‘een type Grifhorst’ nodig had, door de voordeur laten vertrekken. Uit een recente evaluatie met de spelersgroep bleek dat de chemie op een paar kleine puntjes langzaam aan het verdwijnen is. “Er waren ook genoeg argumenten om door te gaan, maar als we dat doen, heb je volgend seizoen misschien een negatieve spiraal te pakken. Nu weten we zeker dat we elkaar straks na twee mooie seizoenen, en hopelijk een toetje, een hand kunnen geven en positief terugkijken. Ik denk dat het soms waardevoller is dan dat je geforceerd een derde jaar ingaat”, verklaart Jeroen Wirz, voorzitter voetbalzaken.

Onder leiding van Grifhorst werd vorig seizoen de eerste periode gewonnen. In de nacompetitie lukte het Ouderkerk niet om terug te keren naar de derde klasse. Dit seizoen wil het een nieuwe poging wagen. Halverwege staat de club gedeeld derde in de vierde klasse E. “Als we inzet tonen en een eenheid zijn, winnen we van iedere ploeg. Maar dat moet je wel 26 wedstrijden kunnen opbrengen”, zegt de oefenmeester. “Ik hoop te kunnen afsluiten met een periodetitel. Elk seizoen pak ik een prijs. Ik ben verplicht om bij de eerste vier te eindigen en de jongens ook.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)