Peter Grifhorst volgt Wesley Weeber op als trainer Ouderkerk (zaterdag)

Peter Grifhorst heeft een nieuwe club gevonden. De 52-jarige oefenmeester heeft volgend seizoen de leiding bij Ouderkerk (zaterdag). Daar volgt hij Wesley Weeber op, die ondanks zij ja-woord in goed overleg besloot te vertrekken na de degradatie.

De timing van de bekendmaking was opmerkelijk. Een uur nadat Ouderkerk ten koste van zijn RODA’23 naar de vierde klasse degradeerde, maakte de club de komst van Grifhorst officieel. Een week daarvoor, een dag na de eerste wedstrijd tussen beide ploegen (5-3 voor RODA’23), werd Grifhorst benaderd. “Ik hoorde dat Wesley mijn naam heeft laten vallen bij Ouderkerk. Dat vind ik briljant. Het is een behoorlijk compliment.”

Vanaf het eerste gesprek was het gevoel van Grifhorst meteen goed. “Het is een mooie club, huiselijke sfeer, erg gezellig, een prachtig complex. Ik ben door meerdere clubs benaderd, maar dat was allemaal te ver weg. In al die jaren als trainer heb ik geleerd dat er altijd wel een leuke trein langskomt waar je dan rustig in kan stappen.”

De oefenmeester weet wat hem te wachten staat na de degradatie van het zaterdagelftal. “Ze hebben heel eerlijk gezegd dat de zondag hun vlaggenschip is en de zaterdag ook belangrijk is. Dat het niet zo populair is, moeten wij wat aan doen. Bovendien denk ik dat ze in deze situatie behoefte hebben aan een echte people-manager.” Grifhorst neemt een paar spelers mee en hoopt de huidige selectie van Ouderkerk ondanks de degradatie te overtuigen van een langer verblijf.

Hij heeft grote verwachtingen van volgend seizoen in de vierde klasse. “Ik verwacht een leuk en gezellig seizoen. Anders begin ik er niet aan. Overal waar ik heb getraind, heb ik een prijs gepakt. Met minder dan nacompetitie of promotie neem ik volgend seizoen dus ook geen genoegen.”

Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)