Peter Grifhorst wil met Amsterdamsche spelers WK winnen

Bondscoach Peter Grifhorst is klaar voor het WK Nederland (voorheen WK Amsterdam). De bondscoach van het Nederlands elftal heeft zijn selectie nagenoeg rond en is klaar voor het toernooi dat in het weekend van 13/14 juni gespeeld zal worden op Sportpark Middenmeer. “Er moeten er nog een paar afvallen en van twee jongens weet ik nog niet zeker of ze door hun club worden vrij gegeven.”

Binnen de selectie zitten een aantal goede bekende van Het Amsterdamsche Voetbal onder andere topspits Dennis Kaars die er dit seizoen namens De Dijk 21 tegen de touwen schoot heeft een plekje binnen de selectie bemachtigd en ook oud-AFC’er en Ajax-speler Peter Post zal 13 en 14 juni de eer van Nederland hooghouden. De selectie wordt verder aangevuld door ex-Roda’23 speler Mike Boelee die tegenwoordig in de verdediging van Ter Leede staat en oud-Ajacied Nourdin Boukhari die afgelopen seizoen kampioen werd in de Hoofdklasse met Magreb’90.

Foto uit 2012 toen Grifhorst het toernooi met Nederland won
Foto uit 2012 toen Grifhorst het toernooi met Nederland won (Bron: WKNederland.nu)

Grifhorst is al negen jaar als bondscoach betrokken bij het WK Nederland en hoopt ook dit jaar weer hoge ogen te gooien. “De eerste twee jaar was ik bondscoach van Irak en toen zijn we met een Nederlands team begonnen. Eerst moest je daarvoor nog kwalificatie spelen maar tegenwoordig is het allemaal heel goed geregeld.”

“Vorig jaar hadden we een heel goed team, te goed eigenlijk. We hebben toen te arrogant gevoetbald en dat is ons duur komen te staan. Maar met een aantal oude jongens en een heleboel nieuwe toppers uit de Topklasse kunnen we zeker een gooi doen naar de titel, maar we moeten landen zoals Colombia en Somalie niet gaan onderschatten. Daar zitten heel veel verborgen talenten tussen.”

Joey Ravensbergen in actie voor Quick Boys
Joey Ravensbergen in actie voor Quick Boys (Bron: Quickboys.nl)

Volgende week vindt de loting plaats. Hoewel Grifhorst geen voorkeur heeft voor tegenstanders heeft hij wel een duidelijke voorkeur voor de finale. “Het liefst zie ik Nederland – Kaapverdië als finale. Ze spelen hetzelfde soort voetbal met mooi en aanvallend spel dus dat lijkt me het leukst.”

Grifhorst leidde Nederland in 2012 naar de eindzege en heeft er ook dit jaar veel zin in. Het WK Nederland is een prachtig toernooi. Het i het grootste voetbaltoernooi van Nederland dat in Amsterdam wordt gehouden en ik moet complimenten geven aan de organisatie die altijd met weinig geld een fantastisch toernooi weten te organiseren. Er komen iedere dag 30.000 mensen op af van veertig verschillende nationaliteiten en naast voetbal kun je genieten van lekker eten en muziek. En het voetbal is van een geweldig hoog niveau. Ieder jaar worden weer spelers ontdekt die dan een stap maken naar het betaald voetbal of de Topklasse want er zijn veel scouts aanwezig. Mijn pareltje? Dat is Joey Ravensbergen, die jongen kan het wel eens erg ver gaan schoppen.

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!