Peter Post redt AFC

De achtste nederlaag op rij was dichtbij maar verdediger Peter Post zorgde er voor dat AFC met een punt kon vertrekken uit Rijswijk. Tien minuten voor tijd kopte de lange centrale verdediger de verdiende 1-1 binnen. Veel schiet AFC er niet mee op maar na een lange reeks nederlagen kan er eindelijk weer een beetje gelachen worden.

De Treffers, EVV, WKE, HBS, Cuijck, Achilles’29 en Lienden wisten de laatste maanden allemaal van AFC te winnen en ook Haaglandia leek dat te doen. De ploeg uit Rijswijk was al na zeven minuten op voorsprong gekomen door linksback Brayen Brocken. Peter Post: “Het was echt ongelofelijk. We hebben natuurlijk niet meer zo veel vertrouwen na al de nederlagen en dan komen we weer zo snel achter.” Een vrije trap kwam via de muur in een scrimmage terecht. Mike Ruijter haalde de bal in eerste instantie nog van de lijn maar ongelukkig kwam de bal voor de voeten van Brocken die de 1-0 maakte. Post: “ We durfden in eerste instantie niet door te schuiven. Dat heeft natuurlijk allemaal met zelf vertrouwen te maken. Toch hadden we dat moeten doen. In de tweede helft deden we dat wel en dat resulteerde ook in een hoop kansen.”

Joost Heij kreeg twee 100% kansen om de stand gelijk te trekken. Eerste was de Haaglandia-doelman een sta in de weg en de tweede grote mogelijkheid verprutste hij zelf. Die verdiende gelijkmaker zou toch komen. Al moest AFC daar lang op wachten.

03032013 HAAGAFC 2

Post zou afhankelijk niet spelen maar werd door trainer Cor ten Bosch omdat Jasper de Haer niet helemaal fit was. De aanvoerder zat wel op de bank. Post zou het vertrouwen van de trainer uiteindelijk niet beschamen want negen minuten voor tijd zorgde hij persoonlijk voor de gelijkmaker. Post: “ Een vrije trap van Mike Ruijter werd net voor mijn hoofd weggekopt door een Haaglandia verdediger. Via Wout Meulemans kwam de bal bij Javier Vet. Ik zocht al positie in de zestienmeter in de hoop dat Javier hem voor zou geven. Ik klom boven twee verdedigers uit en kon scoren. Dat was echt een heerlijk gevoel. Niet alleen voor mij maar voor het hele team.”

AFC probeerde in eerste instantie nog voor de winst te gaan maar nadat Vet zijn tweede gele kaart, en dus rood, had ontvangen werd het punt gekoesterd.

Met het punt schiet AFC op de ranglijst niet veel op. Maar dat er niet verloren is (het laatste puntje werd gehaald op 18 oktober tegen VVSB) geeft wel het nodige vertrouwen. Post: “ We komen nu wel uit een negatieve spiraal. Dit geeft veel vertrouwen voor de wedstrijd van volgende weke tegen HSC’21. Dit is een mooie beloning voor ons harde werken. Ik ben echt opgelucht.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)