Home / Algemeen / Peter Post van AFC naar Ajax

Peter Post van AFC naar Ajax

Peter Post verhuist met ingang van volgend seizoen van AFC naar de amateurs van Ajax. Na een aantal gesprekken is de transfer vandaag definitief bevestigd door teammanager Jan Fleisman van Ajax. Een opvallende overgang, aangezien Post al acht jaar bij AFC speelt. Met het aantrekken van Post en het herstel van Danny Schenkel hoopt Ajax met deze twee een sterk centraal duo te hebben volgend jaar. Voor AFC is het de volgende speler die vertrekt. De club zal zich ook op de spelersmarkt moeten gaan begeven.

Peter Post (26) speelde zijn gehele jeugd bij Amstelveen Heemraad. Na de A-junioren verhuisde hij naar AFC, waar hij momenteel aan zijn achtste seizoen bezig is. Dit jaar speelt hij echter wat minder omdat trainer Cor ten Bosch vaak kiest voor Mike Ruijter en Jasper de Haer. Na een telefoontje van Ajax heeft Post alles overwogen.

Post:’Ja, toen Ajax contact met mij zocht heeft dat mij aan het denken gezet. De ambitie van de club is enorm. Ajax wil naar de topklasse op zaterdag. Voor mij wakkerde dit ook de uitdaging in mijzelf aan. Ik heb alleen bij Amstelveen en AFC gespeeld. Het is tijd voor een nieuw avontuur.’

Post, die ook in het Nederlands amateurelftal speelde en daar Ajax speler Jordi Meester van kent, kiest bewust voor Ajax.

Post:’Bij Ajax is alles goed georganiseerd. Van kleding tot sportieve uitdaging. Deze randvoorwaarden zijn belangrijk voor mij. Daarnaast is het natuurlijk prachtig als ik uiteindelijk in de aansprekende topklasse zaterdag kan voetballen. Met mijn topklasse ervaring kan ik een behoorlijk steentje bijdragen, denk ik. Binnenkort zal ik ook een gesprek met Bart Logchies hebben.’

Peter Post in actie voor AFC

Bij Ajax is men verheugd dat men Post heeft kunnen aantrekken. Na het wegvallen van Dustin Huisman is de club op zoek gegaan naar verdedigende versterking. Jan Fleijsman ziet de komst van Post dan ook met veel vertrouwen tegemoet.

Fleijsman:’We hopen dat Danny Schenkel weer geheel fit wordt. Samen met Post zouden we dan een mooi duo hebben met veel ervaring op hoog niveau.

Uit deze transfer blijkt weer dat Ajax niet zal rusten voordat het in de topklasse zaterdag speelt. Hiervoor zal er eerst promotie naar die klasse afgedwongen moeten worden. Of dat via het kampioenschap dit jaar zal gebeuren is maar de vraag. Ter Leede staat inmiddels al zeven punten boven de Amsterdammers. Nacompetitie is misschien wel het hoogst haalbare. Voor AFC is het duidelijk dat zij nieuwe spelers moeten gaan aantrekken. Volgende week tijdens het jaardiner zal er waarschijnlijk nieuws hierover komen.

Peter Post
Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!