Peter van Dongen helpt FC Almere voorbij CJVV

In het spoor van koploper DHSC blijft nummer twee FC Almere ook haar wedstrijden winnen in de zaterdag tweede klasse B. Op bezoek bij promovendus CJVV mochten de Almeerders Peter van Dongen hiervoor danken. Net als vorige week tegen De Meern (3-0) was de middenvelder twee keer trefzeker: 0-2.

“Het was geen goede wedstrijd”, kon Van Dongen kort zijn, “maar wij hebben wel verdiend gewonnen. Elke keer als wij aanzetten, was ook te zien dat wij beter zijn. Als de eindpass telkens iets zorgvuldiger zou zijn geweest, had de score nog hoger uit kunnen vallen.”

Na een half uur opende Van Dongen de score. Een lange bal viel tussen twee twijfelende verdedigers van CJVV. Van Dongen profiteerde hiervan door de bal door de benen van de doelman in het net te schieten. “Een belangrijke treffer, want wanneer zij de score hadden geopend, had het zo een hele andere wedstrijd kunnen zijn geworden.”

Deze voorsprong gaf FC Almere uiteindelijk niet meer weg. Met een uur op de klok maakte de middenvelder zijn tweede van de middag. Goed doorzetten van Leroy van Zwam zorgde ervoor dat een bal tekort werd teruggespeeld. Van Dongen was er op tijd bij om deze te onderscheppen en de 2-0 binnen te schuiven. Wederom strafte hij een persoonlijke fout af om daarmee te wedstrijd te beslissen.

Doordat DHSC eenvoudig blijft winnen en dit weekend afrekende met CSW (2-5), moet FC Almere nog altijd in achtervolging. De achterstand bedraagt halverwege het seizoen vijf punten. “Als je ziet hoe makkelijk zij hun wedstrijden winnen, wordt het nog lastig om dat goed te maken. Wij hebben nu zelf ook een goede reeks neergezet en doen ons best om in de tweede seizoenshelft in te lopen op DHSC.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Archieffoto boven: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)