Pieëte schiet bekerhoudster Ajax Vrouwen naar finale

De Ajax Vrouwen hebben als bekerhoudster opnieuw de finale van de beker bereikt. In de halve finale was de ploeg van Ed Engelkes te sterk voor Telstar door een doelpunt van Marlous Pieëte. Op 13 mei wacht in Den Haag in de bekerfinale FC Twente.

Op het slechte veld van Telstar was het voor beide ploegen lastig om echt tot voetballen te komen. Ajax kwam in de eerste helft een paar keer in scoringspositie, maar pogingen van Marlous Pieëte en Loïs Oudemast eindigden naast het doel van de thuisploeg. Claudia van den Heiligenberg kwam nog voor rust wel tot scoren, maar haar doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Telstar was pas na rust dreigend toen uit een kopbal uit de vrije trap van Babiche Roof, vorig seizoen nog Ajacied, tegen de paal eindigde. Aan de andere kant wist Telstar-keepster Barbara Lorsheijd een kopbal van Anouk Hoogendijk net over de lat te tikken. Iets meer dan een kwartier voor tijd had Lorsheijd geen antwoord op een schot van Pieëte, die de score opende voor de gasten: 0-1.

Het had zelfs nog 0-2 kunnen worden, maar een voorzet van Pieëte werd door Van den Heiligenberg naast gekopt. Telstar werd in de slotfase nog even gevaarlijk, al zat een gelijkmaker er niet meer in. Zo gaat Ajax opnieuw naar de bekerfinale, waar het als bekerhoudster aantreedt tegen FC Twente. Op 13 mei wordt de finale in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag gespeeld.

Foto boven: Ajax Heldinnen