Home / Algemeen / Pijnlijk verlies De Dijk tegen Westlandia

Pijnlijk verlies De Dijk tegen Westlandia

Na drie zeges op rij heeft De Dijk in de Hoofdklasse een pijnlijke nederlaag geleden. Op eigen veld verloor de ploeg van Ale van der Zee met 1-4 van Westlandia uit Naaldwijk.

De wedstrijd tegen Westlandia zou de echte graadmeter worden om te zien of De Dijk de aansluiting met de subtop kon bewerkstelligen. De tegenstander uit Naaldwijk bleek in vorige wedstrijden al een geduchte tegenstander waar De Dijk het moeilijk mee had. Die geschiedenis herhaalde zich, want De Dijk kon de mooie reeks van de laatste weken niet voortzetten. Westlandia bleek opnieuw te sterk en won met 1-4. De uiteindelijke score was dan weliswaar geflatteerd, de overwinning was er niet minder verdiend om. Een pijnlijk verlies, zeker gezien de overige uitslagen, waaruit blijkt dat in deze afdeling bijna iedereen van elkaar kan winnen.

2

Vanaf het beginsignaal waren de bedoelingen van Westlandia duidelijk. Het zocht nadrukkelijk de aanval en in de eerste twintig minuten moest Stefan Veenboer vol aan de bak om de tegenstander van scoren af te houden. Met vier prachtige reddingen bewees hij zijn waarde.

Kaars

De Dijk probeerde grip op de wedstrijd te krijgen en dat lukte af en toe vanaf de rechter vleugel, waar Mostapha El Aamrani voor de meeste dreiging zorgde, maar gevaarlijk voor de goal van de tegenstander was De Dijk nauwelijks. In de 37e minuut ontsnapte De Dijk aan een achterstand toen bij een uitval van Westlandia Steven Olsthoorn op de paal schoot. Drie minuten voor rust was het wel raak toen Mike Brouwer zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette.

De tweede helft wogen de ploegen redelijk tegen elkaar op zonder dat er echt gevaarlijke acties voor beide goals ontstonden. Tim Ruder kreeg na een uur een aardige kans op de gelijkmaker, die echter niet viel. In de 69e minuut werd Frank Schilder in het veld gebracht voor Alje Wiltenburg en ook Westlandia wisselde Martin la Cruz voor Marcel de Bruijn.

Bud Water

Een kwartier voor tijd kwam Westlandia op 0-2 door een prachtige treffer van Steven Olsthoorn en leek de wedstrijd beslist. De Dijk zette echter druk en ging beter voetballen. Het leidde in de 82e minuut tot de aansluitingstreffer van Tim Ruder uit een voorzet van Mostapha El Aamrani, die vijf minuten later nog een doelpoging naast de verkeerde kant van zag eindigen. In blessuretijd wist Westlandia de score op te voeren naar 1-4 door twee goals van invaller Angelo Groen. Een geflatteerde uitslag die niets afdeed aan de verdiende overwinning van de Naaldwijkers.

Doelpunr Ruder

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse zondag.

Verslag Jan van der Pol
Foto’s Rob Beense

Send this to a friend