Pijnlijke nederlaag Ajax tegen Odin

Hoofdklasser Ajax heeft op eigen veld ene pijnlijke nederlaag geleden tegen Odin’59.  Faruk Yurdakan tekende zeventien minuten na rust voor de enige treffer (0-1). In een niet a te best duel trokken de Amsterdammers aan het kortste eind. Morgen (zondag) is er een samenvatting en reacties te zien van onze wedstrijd van de week.

Met drie nieuwe aanwinsten in de basis (Yuri Rose, Ralph Hovestad en Dwight Gefferie) begon Ajax het seizoen in de hoofdklasse met als ultieme doel promotie naar de Topklasse.  Odin, met vier nieuwe aanwinsten in de basis, speelde met Bas Ent die in de zomer overkwam van AFC.

Ent was de gevaarlijkste man van het veld. Gefferie, vorig seizoen nog teamgenoot van Ent bij AFC, had zijn handen vol aan de snelle aanvaller. Het was dan ook Ent die aan de basis stond van de enige treffer van de wedstrijd.  Een afgeslagen aanval van Ajax leverde balbezit op voor de Heemskerkers. Raymond Bronkhorst stuurde Ent weg die vervolgens Gefferie voorbij ging. Zijn voorzet bij de tweede paal was een intikkertje voor Yurdakan.

Foto Rob van Vliet: Kevin de Visser (r) in duel met Timothy Verweij

Hert gebeurde allemaal een kwartier nar rust. De eerste 45 minuten hadden voor beide teams nauwelijks kansen opgeleverd. Ajax, dat veelvuldig de lange bal zocht en vaak slordig was,  kreeg een halve minuut voor rust de beste kans van het eerste bedrijf. Yuri Rose was met een kopbal,  na een corner van Kenneth Missa Danso, het dichts bij een treffer. Verder was het speelde eerste helft niet echt spectaculair .

De eerste tien minuten na rust leverde al meer noemenswaardige momenten op dan de hele eerste helft. Dennis Kaars, op aangeven van Gefferie, was dichtbij een treffer maar doelman Barry van Dijk lag in de weg. Tien tellen later was Frits Kramer dichtbij een doelpunt. Kaars kon ook op aangeven van invaller Paul Quasten niet tot scoren komen. Het waren spectaculaire minuten maar na de treffer van Odin was het vooral spannend maar niet meer dan dat.

Foto Rob van Vliet: Ook invaller Paul Quasten kon het verschil niet maken

Kaars, zijn derde van de middag, kreeg hem er weer niet in en Rose scoorde ook niet. Odin vergat via de counter de wedstrijd (door goed keeperswerk van Danny Been) te beslissen waardoor de twee vrijetrappen (Cameron en Rose) nog heel wat leken. Ook de omhaal van Quasten stierf in schoonheid.

Ajax slikte een bittere pil en bleef na de opening van de competitie met lege handen. Er waren niet veel mensen die dat hadden verwacht. In de Amsterdamse Voetbalpoule was er slechst een persoon die Odin op winst had gezet.

Morgen (zondag) een uitgebreid video verslag en reacties in onze samenvatting van de wedstrijd van de week.