Pijnlijke nederlaag Swift bij Achilles Veen

Zaterdag Hoofdklasser Swift is op bezoek bij Achilles Veen hard onderuit gegaan. De nummer drie was met 5-0 te sterk voor de ploeg van Mark Evers, dat daardoor de derde nederlaag op rij leed. “Er moet echt iets gebeuren, anders wordt het straks degradatievoetbal.”

Waar Swift in de nederlagen tegen SDC Putten (2-1) en Huizen (0-2) voetballend nog de betere ploeg was, alleen met lege handen eindigde, was daar in het Noord-Brabantse Veen geen sprake van. Al na elf minuten keken de Amsterdammers tegen een achterstand aan. De eerste kans van de wedstrijd, voor Sen Aerts, was direct raak. “De tranen schieten je in de ogen als je ziet hoe wij verdedigen”, aldus trainer Mark Evers. “De eerste de beste hoge bal richting het doel viel er in.”

IMG_0026 (Medium)

Swift kon nog mee en kreeg via Max van Wakeren een niet te missen kans op de gelijkmaker. De aanvallende middenvelder miste echter vanaf acht meter voor het doel. De 1-0 leek ook de ruststand te worden, totdat de gasten tien seconden voor de rust enorm in de fout gingen bij een treffer van Rowin van Zaanen. “Echt een blunder van vierde klasse niveau. Voetbal is natuurlijk ook een sport van momenten. Wij verliezen knullig de bal en vervolgens ligt de bal er aan de andere kant meteen in, terwijl de scheidsrechter al klaar staat om voor de rust te fluiten. Dat mag natuurlijk niet gebeuren.”

In de rust probeerde Evers nog wat om te zetten. “Het is lastig als je elke week een aantal bepalende spelers moet missen en vandaag zelfs zeven basisspelers. Als je dan vier minuten na de rust met 3-0 achter komt (doelpunt van Aerts, red.), is het natuurlijk gespeeld.” Voor Swift raakte Thijs Haselhoff nog de paal, maar het was uiteindelijk Achilles Veen dat verder uitliep. De eindstand werd bepaald op 5-0 door een doelpunt van Ronnie Reiniers en de derde van Aerts.

IMG_0006 (Medium)

“Achilles Veen was op alle fronten beter”, is Evers duidelijk. “Het is niet zo’n schande als je verliest van de – voor mij – best voetballende ploeg van de afdeling, het gaat meer om de manier waarop. Afgelopen week hebben we erop getraind, maar op het moment dat het erom gaat, is het blijkbaar niet overgekomen bij de spelers. Ik reken het mezelf aan dat ik blijkbaar niet duidelijk genoeg ben geweest. Het is logisch als de klad er inkomt na een erg goede start als promovendus, maar de spelers moeten wel beseffen dat er iets anders wordt gevraagd dan mooiweer-voetbal.”

Ondanks de nederlaag blijft Swift zevende staan, aangezien de concurrentie ook niet wist te winnen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen nummer voorlaatst SVL. “Het is heel simpel: die moeten wij gewoon winnen. Het verschil is nog vijf punten met de streep, maar er moet natuurlijk wel iets gebeuren. Daarvoor ga ik dinsdag met een aantal spelers praten over de situatie. Want als we zo doorgaan, wordt het bijna degradatievoetbal.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)