Pijnlijke nederlaag voor Ouderkerk in Rotterdam

Voor Ouderkerk stond zondagmiddag een verre uitwedstrijd in Rotterdam op het programma. Het ging op bezoek bij HOV/DJSCR, oftewel Hoop Op Vooruitgang/De Jonge Spartaan Sportclub Rotterdam. Een fusieclub uit 2009, die het nog niet eerder tegen kwam en de nummer 10 van de competitie. Op papier dus een makkelijke middag voor nummer 2 Ouderkerk, maar niets bleek minder waar.

HOV/DJSCR stond goed, streed voor elke meter en wist het spel met veel bewegende spelers naar zich toe te trekken. Het team van coach Hans Verhoogt kwam daardoor nauwelijks in zijn spel. Het resulteerde uiteindelijk in een terechte overwinning voor de thuisploeg.

In de 13e minuut wist Robbert Wiggerink, die de afwezige Dax de Wit (wintersport) prima verving, met een uiterste poging de bal uit de rechterhoek tot corner te verwerken. In de 31e minuut herhaalde hij dat kunstje, maar nu door een schuiver over de grond uit de linkerhoek te pareren. Daarvoor had Ouderkerk ook al wel een mogelijkheid gehad, vroeg in de wedstrijd. Uit een vrije trap van Simon van Rens kopte Quinten Drupsteen op de paal. Bij rust stond het nog 0-0.

Enkele minuten na rust was het raak voor de thuisploeg. HOV veroverde de bal op het middenveld en stuurde de linksbuiten op pad, die het vervolgens fraai in de linkerbovenhoek afrondde. Ouderkerk probeerde er daarna minimaal een gelijkspel uit te slepen, maar het zat er niet in. Ook met diverse wissels en Roy la Grouw voorin wilde het niet lukken voor Ouderkerk.

Het werd dus de tweede nederlaag van het seizoen, maar de tweede plaats op de ranglijst blijft in handen. Volgende week krijgt het bezoek van hekkensluiter Taurus uit Delft. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink