Plichtmatige zege FC Almere op hekkensluiter De Vecht

Koplopers FC Aalsmeer en FC Almere blijven nek-aan-nek tot aan de laatste speeldag strijden om het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse B. Beide ploegen laten geen steek vallen en wonnen hun voorlaatste competitiewedstrijd. Voor FC Almere was dat een plichtmatige en eenvoudige 0-4 overwinning op bezoek bij het al gedegradeerde De Vecht.

FC Almere had in Loenen aan de Vecht duidelijk het betere van het spel en wist dit in de vijftiende minuut ook tot uitdrukking te brengen in de stand. Aanvoerder Nick Stots nam de bal goed aan en schoot beheerst de 0-1 binnen. De gasten hadden al direct daarna nog meer afstand kunnen nemen van De Vecht, maar vaak was de eindpass te onzorgvuldig en bleef de hekkensluiter nog in leven. Na een half uur was de voorsprong alsnog verdubbeld door een rake vrije trap van Peter van Dongen.

Nick Stots

De Vecht krabbelde wel wat terug, zonder echt gevaarlijk te worden. Na de rust ging het een tijdje gelijk op, maar nam FC Almere weer het heft in handen om verder uit te lopen. Dat gebeurde echter pas een kwartier voor tijd. Opnieuw was het raak uit een vrije trap, alleen was deze keer Appie Ghoudou de doelpuntenmaker. De gasten waren veruit de betere ploeg en invaller Mike de Blieck bepaalde uiteindelijk de eindstand op 0-4.

DSCF7607

“We hebben de wedstrijd netjes uitgespeeld”, aldus trainer Maurice Ligeon na afloop van de vrij eenvoudige zege. “Komende wedstrijd (thuis tegen Benschop, red.) moeten we winnen en dan maar kijken wat concurrent FC Aalsmeer (bij FC De Bilt) doet.” Mochten beide ploegen winnen, volgt er een beslissingswedstrijd om het kampioenschap.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.