Home / Hoofdklasse B zaterdag / Polman tevreden over Purmersteijn-terugkeer: “We zijn als team druk bezig”
Mylan Polman

Polman tevreden over Purmersteijn-terugkeer: “We zijn als team druk bezig”

Mylan Polman keerde afgelopen zomer terug bij Purmersteijn. De aanvaller ging tussen 2019 en 2021 een avontuur van twee jaar aan bij ASV De Dijk, maar besloot vorig jaar dat het tijd was om weer in de clubkleuren van Purmersteijn te dragen. Van die beslissing had hij vooralsnog geen moment spijt. “Ik had het goed bij De Dijk, maar kreeg de kans om bij Purmersteijn samen met mijn broertje te spelen. Die kans heb ik niet laten lopen. Het voelt vertrouwd om weer terug te zijn”, zo benadrukt hij.

De vereniging uit Purmerend had een stroeve start van het seizoen. Zo had het met Mo el Bouziani een nieuwe hoofdtrainer voor de groep staan, ging het van start met een jonge selectie en kwamen er een aantal jongens van buitenaf. Het zorgde ervoor dat Purmersteijn nadrukkelijk op zoek was naar de juiste vorm die het in de loop van de eerste seizoenshelft vond. Met een achtste plaats in de competitie kan het vooralsnog tevreden zijn.

Polman had een aantal oefenwedstrijden nodig om in vorm te raken, maar veroverde intussen zijn plekje voorin. “Het was voor mij even wennen. Hoewel ik hier al eerder speelde, stond er destijds een geheel andere selectie. Bovendien is de trainer nieuw. Tegelijkertijd zijn de mensen binnen de club niet veranderd en straalt Purmersteijn nog altijd een warm gevoel uit. Het zorgt ervoor dat ik het goed naar mijn zin heb bij deze club.”

Bij de Hoofdklasser voetbalt Polman samen met zijn broertje Timo. “Het is fijn om in één elftal te spelen. We staan op het veld ver van elkaar af, maar ervaren veel voordeel. Wanneer hij als rechtsback opstoomt dan weet hij feilloos welke loopactie ik maak. Thuis praten we niet veel over Purmersteijn, maar op een speciale manier hebben we geen woorden nodig om elkaar op het veld te begrijpen. Daar profiteren we van.”

Bij Purmersteijn heeft Polman de gelegenheid om hoger op het veld te staan, waardoor hij eerder bij het vijandelijk doel is. Het komt zijn spel ten goede, maar vooralsnog is zijn doelpuntenaantal van vier treffers niet denderend te noemen. “Er zijn zeker een paar aanwijsbare redenen waarom het nog niet lukt om zoveel te scoren, maar dat moet zeker omhoog. We zijn als team druk bezig om de aanvallers nóg beter in stelling te brengen.”

Ondertussen werkt Polman uitstekend samen met El Bouziani die hij dit seizoen voor het eerst meemaakt als oefenmeester. “Het is fijn dat we een goede relatie met elkaar hebben. De trainer is voortdurend bezig met voetbal en werkt hard om het team beter te laten samenspelen. Daar hebben we nu al profijt van.” Voorlopig moet hij echter nog afwachten wanneer de competities verdergaan. “Hopelijk mogen we weer snel op het veld verschijnen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Purmersteijn

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend