Portugal Amsterdam gestopt met zondagelftal

Het bestuur van Portugal Amsterdam heeft besloten om te stoppen met hun eerste zondagelftal. In de vijfde klasse C haalde Portugal Amsterdam in de eerste zeven wedstrijden één punt. De overige wedstrijden gingen, meestal met ruime cijfers, verloren.

Voorzitter Maria Barros da Silva legt de beslissing uit. “Wij willen gaan groeien. Het was een nieuw team. Dus we hebben een risico genomen. Van tevoren hebben we een aantal afspraken gemaakt en die afspraken werden niet nagekomen. We zagen al dat ze niet klaar waren om een eerste elftal te zijn. Dus bij ons stond voorop dat ze de afspraken na zouden komen.” Barros da Silva doelt met die afspraken voornamelijk op de trainingsopkomst. “Spelers hebben tijdens wedstrijden blessures opgelopen. Ook is het belangrijk om tijdens het trainen een goede sfeer te creëren. Sommige jongens waren wel gemotiveerd en andere niet.”

Volgens Barros da Silva is het de bedoeling dat Portugal Amsterdam volgend seizoen wel weer met een eerste zondagelftal start. “De jongens die wel gemotiveerd zijn willen we natuurlijk behouden. Zij trainen nu mee met onze Zondag 2 en sommige spelers doen ook af en toe mee in wedstrijden met dat team”, aldus Barros da Silva.

Op zaterdag gaat het een stuk beter met Portugal Amsterdam. In de vierde klasse b staat het op een keurige zesde plaats. “Ze hebben afgelopen weekend de koploper verslagen (De Meteoor, red.) en daar ben ik supertrots op”, wilde Barros da Silva nog graag kwijt.

Kijk hier voor de nieuwe stand in de zondag vijfde klasse C.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: website Portugal Amsterdam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!