Home / Algemeen / Post: Ajax – Quick Boys belooft spektakel

Post: Ajax – Quick Boys belooft spektakel

Onze wedstrijd van de week is komend weekend de topper in de zaterdag hoofdklasse tussen A tussen Ajax en Quick Boys. Al maanden staat deze wedstrijd in de agenda van Peter Post. De voormalig AFC-er zal het zaterdag opnemen tegen twee oud teamgenoten. Onze camera zal er bij zijn als de ‘vrienden’ elkaar ontmoeten.

Toen het speelschema begin juli bekend werd gemaakt hing Peter Post direct aan de telefoon. “Wanneer spelen we tegen Quick Boys?”, was zijn vraag. Vanaf dat moment staat de zaterdag 26 oktober in zijn agenda als de wedstrijd van het jaar. Post: “Dit is waar ik de hele tijd al naar uit kijk. Toen Mike Ruijter en Mike Derlagen bekend maakten dat ze van AFC naar Quick Boys gingen en Dwight Gefferie en ik naar Ajax kreeg deze wedstrijd wel iets heel speciaals. Ook de verzorger van AFC, Jan Loenen, werkt nu bij Quick Boys. Dus in vele opzichten wordt het een speciale wedstrijd.”

Sindsdien maken de spelers elkaar gek. Zo ook onlangs op de verjaardag van oud teamgenoot Jasper de Haer. Post: Toen Jasper jarig was waren we er allemaal. Mike en Mike zijn er van overtuigd dat ze van ons gaan winnen maar dat denken wij dus ook. Dan zal het dus wel gelijk worden ha ha.  Maar zowel Ajax als Quick Boys moet winnen om in het spoor te blijven van koploper Sparta Nijkerk.”

Quick Boys heeft laten weten dat het met zo’n zeven bussen vol naar Amsterdam zal komen en ook de AFC-supporters komen zaterdag kijken. Post: “Ik denk dat ik heel AFC al gek heb gemaakt. Vanaf augustus ben ik daar al mee bezig. Dit is de wedstrijd! Ik verwacht dan ook heel veel publiek .  En als we verliezen? Dat doen we niet!”

De kans dat Peter Post zaterdag in de basis begint is erg groot omdat Danny Schenkel afgelopen zaterdag (tegen HBOK) weer geblesseerd raakte aan zijn knie. Post: ” Ik ga er wel vanuit dat ik speel. Deze wedstrijd wil ik niet missen.”

Ajax – Quick Boys begint zaterdag om half drie. De toegang op Sportpark De Toekomst is gratis. Later deze week meer over deze wedstrijd. Onder andere het verhaal van Mike (Ruijter) en Mike (Derlagen) die nu bij Quick Boys spelen.