Home / Algemeen / Post wil nu belangrijk zijn voor Ajax tegen AFC

Post wil nu belangrijk zijn voor Ajax tegen AFC

Inmiddels heeft het bekertoernooi zich gevorderd tot de laatste zestien deelnemers. Het meest aansprekende affiche van komend weekend staat zaterdag om vijf uur op het programma. Onze Wedstrijd van de Week wordt deze week op sportpark De Toekomst gespeeld tussen Hoofdklasser Ajax en Topklasser AFC.

Deze confrontatie zal voor drie Ajax-spelers een weerzien zijn met hun oude club. Doelman Dion Thomas en de verdedigers Dwight Gefferie en Peter Post. De laatstgenoemde kijkt al een tijdje uit naar de wedstrijd met zijn vorige werkgever. Post: “Toen de loting ons aan OFC koppelde, werd ook meteen bekend dat AFC in de volgende ronde de tegenstander zou zijn. Toen hebben Willem Scheerens (speler van OFC) en ik afgesproken dat in ieder geval één van ons zou winnen van AFC.”

Peter Post in actie voor AFC tegen Hilversum
Peter Post in actie voor AFC tegen Hilversum

Bijna  leek het erop dat de wens van Post om tegen AFC te spelen niet uit zou komen. De ploeg van Willem Leushuis had het lastig met Zuidvogels en wist pas in de slotfase de winst binnen te slepen. “Het was tegen Zuidvogels inderdaad nog even spannend voor AFC, maar gelukkig hebben ze die ronde overleefd. Ik had het zeker jammer gevonden als ze er tegen Zuidvogels uit waren gegaan”, aldus Post, die nog weinig berichtjes vanuit het AFC-kamp zijn kant op heeft zien komen. “Maar als ik op de club ben, zoals afgelopen zondag, wordt er natuurlijk zeker over gesproken. Dan merk je wel dat ze er ook bij AFC naar uit kijken.”

Zoals het er nu naar uitziet, gaat Post zijn duels uitvechten met Joost Heij in plaats van de geblesseerde Tim Wulffraat. En laten Post en Heij nou toevallig huisgenoten zijn. “Het levert een goede sfeer op in huis”, zegt Post met een knipoog. “Maar Joost Heij zal waarschijnlijk mijn directe tegenstander zijn, aangezien hij in de spits staat en ik centraal achterin. Het zal zeker een mooi gevecht tussen ons worden”

Foto Rob van Vliet: op 18 februari van het vorig jaar won AFC, met veel spelers uit het tweede elftal, na strafschoppen van Ajax
Foto Rob van Vliet: op 18 februari van het vorig jaar won AFC, met veel spelers uit het tweede elftal, na strafschoppen van Ajax

Post spreekt ook de verwachting uit dat AFC met een aantal andere namen aan de aftrap zal verschijnen. Post: “Zij focussen zich natuurlijk op de competitie en dat is meer dan logisch. Een aantal spelers zullen in dit soort wedstrijden dan rust krijgen. Voor ons is dit een goede kans om een plekje in het KNVB bekertoernooi met BVO’s veilig te stellen. Daarnaast willen we natuurlijk nog voor een periode spelen om te promoveren naar de Topklasse, maar de beker is voor ons absoluut belangrijk.”

Vorig seizoen werden Ajax en AFC ook aan elkaar gekoppeld. Op sportpark Goed Genoeg was AFC na strafschoppen te sterk voor Ajax. Post speelde die avond een belangrijke rol voor AFC. “Met nog acht minuten te spelen, kopte ik de 2-2 binnen. Daardoor moesten er uiteindelijk strafschoppen worden genomen. Hopelijk kan ik nu andersom beslissend zijn voor Ajax”, sluit Post af.

Komende zaterdag om vijf uur staan Ajax en AFC tegenover elkaar op sportpark De Toekomst in onze Wedstrijd van de Week. Het programma van de overige achtste finales en de loting voor de halve finale wordt hieronder weergegeven.

Programma achtste finale:

#

Datum Thuis Uit

Uitslag

A

4/3 20:00

VV Assendelft IJsselmeervogels

B

1/3 14:30

Argon JOS Watergraafsmeer

C

4/3 20:00

Spakenburg VSV

D

2/3 14:00

AFC 2 Alliance’22

E

4/3 20:00

Chabab GVVV

F

1/3 17:00

Ajax AFC

G

4/3 20:00

Marken Spirit’30

H

1/3 16:00

Spakenburg 2 De Dijk

Programma kwartfinale:

#

Datum Thuis Uit

Uitslag

I

Winnaar wed. A Winnaar wed. H

J

Winnaar wed. D Winnaar wed. B

K

Winnaar wed. C Winnaar wed. F

L

Winnaar wed. E Winnaar wed. G

Programma halve finale:

#

Datum Thuis Uit

Uitslag

M

Winnaar wed. J Winnaar wed. K

N

Winnaar wed. L Winnaar wed. I