Pover gelijkspel Chabab-VVSB

Chabab heeft vandaag op eigen veld een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen VVSB. In een zeer pover duel kwamen beide ploegen niet echt los en moesten de toeschouwers vaak omhoog kijken om de bal te zien. Beide ploegen eindigden het duel met tien man. Voor Chabab betekende dit wel dat de ploeg nog ongeslagen is na de winterstop. VVSB handhaaft zich hiermee in de middenmoot.

Sfeer was er wel vanmiddag op het veelbesproken sportpark Riekerhaven. Met een drumband en een VIP tent was iedereen er klaar voor om dit Topklasse-duel te gaan bekijken. Chabab kon de goede lijn van de laatste twee gewonnen duels echter niet voortzetten. Vanaf het begin had de ploeg moeite met het fysieke spel van de tegenstander en in de tiende minuut was het aan keeper Youssef El Abdallaoui te danken dat de Amsterdammers niet op achterstand kwamen. Hij redde knap op een inzet van dichtbij. Kort daarna een opstootje aan de zijlijn toen Chabab speler Selmo Kurbegovic zijn tackle veel te laat inzette. Hij kreeg geel, waar de tegenstander meer dacht aan een rode kaart. Dezelfde Kurbegovic kwam maar moeizaam in zijn spel, evenmin als zijn medespits Jamal Dibi. VVSB kon er ook weinig tegenover stellen, zodat het een zeer rommelige wedstrijd was. Het was alweer de 35e minuut toen er eindelijk wel wat gebeurde. Keeper Kenny Heemskerk van VVSB maakte hands buiten het strafschopgebied en Chabab kreeg een terechte vrije trap. Vanaf de rand zestien meter krulde Jamal Dibi de bal in de verre hoek en bracht Chabab op een 1-0 voorsprong. Kort daarna had Dibi weer een goede kans toen hij in combinatie met Nana Kwarteng de bal terug kreeg in de zestien. Nu schoot Dibi echter hoog over. Het waren de spaarzame hoogtepunten uit de eerste helft.

Chabab-VVSB3

Na de rust een nog feller VVSB dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Chabab moest terug, maar de verdediging onder leiding van Virgil Spier en Rachid Moamedi bleef goed overeind. Na een kwartier stond iedereen echter te kijken naar een vrije trap van VVSB die zomaar vanaf de zijkant in het doel belandde. Koen Bosma was de afzender en de verdediging en de keeper van Chabab zagen er niet goed uit. Na deze 1-1 leek het noodlot zich te voltrekken voor Chabab toen Kubegovic met zijn tweede gele kaart mocht vertrekken. Ditmaal was het vergrijp veel lichter en ging zijn tegenstander wel erg theatraal naar de grond. VVSB was niet bij machten om dit voordeel uit te buiten. De bal werd wel gevaarlijk in de zestien geslingerd af en toe, in de hoop dat hij een keer goed zou vallen. Dit gebeurde echter niet. De laatste opleving voor Chabab kwam in de 88e minuut, toen ook VVSB verdediger Peet van de Sloot met zijn tweede gele kaart mocht vertrekken. Chabab zette aan, maar het middenveld en de aanval waren niet in goede doen vandaag. Opmerkelijk feit was nog dat de verder goed leidende scheidsrechter Martin Perez een grove overtreding van keeper Heemskerk van VVSB over het hoofd zag. Hij schopte zonder reden de bij Chabab ingevallen Tarik Fairouz hard tegen zijn been. Of een rode kaart de uitslag nog had beïnvloed is echter de grote vraag. Beide ploegen maakten geen indruk vandaag en een gelijkspel was niet meer dan terecht.

Selmo Kurbegovic (Chabab) mocht met rood vertrekken

Verdediger Rachid Moamedi van Chabab vond dit ook.
Moamedi:’We begonnen te slap en wonnen onze duels niet. Veel teveel lange ballen. We gingen mee in hun spel. In de rust werd erop gehamerd dat we feller moesten zijn, maar we kwamen niet aan voetballen toe.’

Trainer Alami Ahanach van Chabab was het hiermee eens.
Ahannach:’Ik had van tevoren gezegd dat dit een fysieke tegenstander was. Dan moet je overal kort bovenop zitten, net zoals we vorige wedstrijd tegen WKE deden. Vandaag waren we niet scherp genoeg daarvoor. Als dan ook mijn aanvallers niets extra brengen vandaag, dan is dit een zeer terechte uitslag. Als je niets creëert verdien je het ook niet om te winnen.’

Foto’s: John Beckman