Pover Real Sranang hard onderuit bij BVV’31

In de zaterdag derde klasse C blijft het Amsterdamse Real Sranang op de laatste plaatst staan. Ook tegen BVV’3 1in Blaricum konden er geen punten aan het schamele totaal van drie punten worden toegevoegd. Het werd uiteindelijk 5-1 voor de thuisploeg.

Op de overwinning viel niets af te dingen, op het veldspel des te meer. Toch begon BVV’31 heel voortvarend, al in de eerste minuut werd Jim Schiks de diepte in gestuurd en voor het strafschopgebied neergehaald door een Sranang verdediger. De weer teruggekeerde Kenneth Perez zette zich achter de bal en met een mooie curve verdween zijn secure trap in de linkerhoek (1-0).

Real Sranang kwam binnen tien minuten heel goedkoop aan de gelijkmaker, David Kool dacht op twintg meter van de goal met een lob centraal zijn doelman Nooijens te kunnen aanspelen, die stond echter op de rand van de zestien en had niets geroepen, een sulliger eigen doelpunt valt bijna niet voor te stellen, (1-1).

In de dertiende minuut kwam de thuisploeg weer op voorsprong, slordig uitverdedigen van Real Sranang bracht de bal bij de goed storende Martijn Dieterman, hij behield het overzicht voor de goal en gaf de bal keurig breed aan Kenneth Perez die koel de 2-1 binnen tikte.

Hierna ontstond er een fase in de wedstrijd dat Real Sranang wat terug wilde doen, met individuele acties probeerde men het strafschopgebied van BVV te bereiken. Een paar maal moest Roel Nooijens handelend optreden en eenmaal verdween de bal zelfs op de bovenkant van de lat. Het was van Amsterdamse kant ‘veel geschreeuw maar weinig wol’, ze werden eigenlijk in de wedstrijd gehouden door zeer slordig spel van Blaricumse kant.

Na rust was er iets meer overzicht bij BVV. De combinaties naar voren verliepen iets soepeler. Vijf minuten na rust werd Loek Dubbeldam over rechts gelanceerd, zijn strakke voorzet werd keurig binnen getikt door Anouar Hammouti (3-1). Real Sranang gooide hierna de poort open, het probeerde de aansluiting te forceren maar vergat daarbij dat er ook verdedigd moest worden. Zeeën van ruimte lagen er achter hun laatste lijn en tien minuten later was de wedstrijd dan ook beslist. Een combinatie tussen de ingevallen Khalid Hammouti en Martijn Dieterman werd prima binnen gelopen door de attente Anouar Hammouti (4-1).

In de laatste twintig minuten kreeg de thuisploeg minstens vier opgelegde kansen in de omschakeling, zeer slordig afwerken en een alerte Sranang keeper voorkwam dat de geel-hemden in de dubbele cijfers konden belanden. Vijf minuten voor tijd was het nog Paolo Makor als invaller die een laatste duit in het zakje mocht doen en de (5-1) liet aantekenen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C