Home / slideshow / Poyraz laat contract ontbinden en vindt nieuwe club in Turkije
Yasin Poyraz

Poyraz laat contract ontbinden en vindt nieuwe club in Turkije

Yasin Poyraz ruilde JOS Watergraafsmeer aan het begin van het seizoen in voor een avontuur bij Antalya Kemerspor in Turkije. Deze maand maakte hij wederom een overstap. De aanvaller vertrekt namelijk naar Kirikkale Büyük Anadoluspor.

Toen we hem in september spraken, had hij het uitstekend naar zijn zin bij Antalya Kemerspor. De club beschikte op het eerste gezicht over kwalitatief goede spelers en Poyraz had hoge verwachtingen. Een paar maanden later kwam hij echter tot de conclusie dat zijn ambities en die van zijn medespelers te ver uiteen lagen voor een succesvolle samenwerking: “Ik had gewoon het gevoel dat het toch niet de juiste club voor mij was. Daarom ging ik met het bestuur in gesprek en liet ik mijn contract uiteindelijk ontbinden.” Poyraz zat niet lang zonder club, want Kirikkale Büyük Anadoluspor meldde zich bij hem aan. De club speelt eveneens op het vierde niveau van Turkije, waardoor hij op hetzelfde niveau blijft spelen. “Mijn nieuwe club staat op de twaalfde plaats in de competitie, maar slechts met zes punten achterstand op de nummer 6. Deze plaats geeft recht op deelname aan de play-offs. Daar richten we ons op.”

Ondanks de snelle overstap heeft Poyraz allerminst spijt van zijn keuze om naar Turkije te verkassen. “In Turkije spelen ze een ander type voetbal. Ik heb daarom al onwijs veel geleerd in deze competitie en dat hoop ik het komende half jaar ook te doen. Zo kan ik mezelf stap-voor-stap verbeteren en een betere speler worden.” De buitenspeler wil zich het komende half jaar verder ontwikkelen, zodat hij komende zomer wellicht al op een hoger niveau kan komen. “Als ik hard blijf werken, dan ben ik ervan overtuigd dat ik mezelf in Turkije kan opwerken. Ik heb expres getekend voor een half jaar, omdat ik zo kan kijken hoe het bij deze club bevalt. Mogelijk toont deze zomer een club uit een hogere divisie interesse, maar het kan ook zijn dat ik hier langer blijf. Voor nu moet ik zorgen voor doelpunten en assists, dan komt de rest vanzelf.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Youtube-kanaal A Spor Canli

Send this to a friend