Prachtige zege Ajax vrouwen in Enschede

De vrouwen van Ajax hebben dinsdag  in Enschede een knappe 0-4 zege geboekt tegen FC Twente.  Daar moet wel bij gezegd worden dat Twente al na tien minuten met een vrouw minder speelde.

Larissa Wigger kreeg al in de tiende minuut een rode kaart na een overtreding die Ajax eveneens een strafschop opleverde. Desiree van Lunteren faalde niet vanaf elf meter en zette de Amsterdammers al vroeg in de wedstrijd op de 0-1 voorsprong.

Medekoploper FC Twente had vervolgens niets meer in te brengen tegen de vrouwen van trainer Ed Engelkes. Ajax bleef geduldig zoeken naar de openingen en als Twente er uit kwam was daar altijd nog keepster Marieke Ubachs die het gevaar onschadelijk maakte.

Eshly Bakker, Mandy Versteegt en Claudia van den Heiligenberg zorgden uiteindelijk voor de ruime 0-4 zege.  Anouk Hogendijk  kon de pret na afloop niet onderdrukken: “ Overwinningen als deze maken voetbal leuk. Dit hadden we ook echt even nodig. Ik ben trots op de teamprestatie.”

Vrijdag komt Ajax al weer in actie. Na de wedstrijden tegen ADO Den Haag, FC Utrecht en FC Twente is PSV/Eindhoven de vierde tegenstander in tien dagen tijd.  PSV/Eindhoven is vrijdag om 19:30 uur de tegenstander op Sportpark De Toekomst. Toegang tot de wedstrijd is gratis.

Archieffoto Ajax Heldinnen: Desiree van Lunteren