Preses FC Almere stopt na geweld

Herman Jansen, de voorzitter van zaterdag derde klasser FC Almere, legt na dit seizoen zijn functie neer. Aanleiding is een afschuwelijk incident dat 4 mei plaatsvond. Een ouder uit een team van FC Almere heeft een kind van elf jaar mishandeld. De voorzitter zegt in een open brief aan haar leden dat hij niet langer de verantwoording kan dragen  voor dit soort leden.

De brief die Herman Jansen schreef en op de website van FC Almere is gepubliceerd luidt als volgt:

Foto Omroep Flevoland: Voorzitter Herman Jansen
Foto Omroep Flevoland: Voorzitter Herman Jansen

“ Afgelopen zaterdag was een dieptepunt, weer was er sprake van een afschuwelijk incident. Een ouder uit een team van FC Almere heeft een kind van 11 jaar mishandeld.

Deze ouder is door de politie meegenomen en ingesloten. Ik ben geen moraalridder maar dit is voor mij te veel. Ik kan niet langer de verantwoording dragen voor dit soort leden.

Dit incident doet mij besluiten om aan het einde van dit seizoen, mijn functie neer te leggen. Als oprichter van onze club wens ik een ieder een sportief en gezond FC Almere toe. Verder bedank ik iedereen die mij en het bestuur hebben gesteund.

Ik verdwijn niet uit beeld, de vereniging heeft besloten een stichting op te richten die de sport in Almere en de FC Almere gaat ondersteunen. De stichting FCA Respect. Men heeft mij gevraagd deze stichting op te richten en ook te leiden.”

Foto website FC Almere; Wethouder Peeters en Jansen tijdens de overhandiging
Foto website FC Almere; Wethouder Peeters en Jansen tijdens de overhandiging

Een week (26 april) eerder startten de voetbalclub in Almere nog een nieuw traject om de slogan “Zonder respect geen voetbal” meer kracht bij te zetten. Wethouder Peeters (jeugd, onderwijs en sport) heeft bij alle Almeerse voetbalverenigingen een materialenpakket overhandigd. In dit pakket zitten materialen van de KNVB en banners en spandoeken van de gemeente Almere om de slogan ‘Zonder respect geen voetbal’ nog meer uit te dragen.

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)