PREVIEW: De eerste speelronde van het nieuwe seizoen belooft gelijk spektakel

Morgen en zondag staat de eerste speelronde van het nieuwe seizoen op het programma. Met uitzondering van Topklasser AFC , die al begonnen zijn, gaat het echte werk dan eindelijk beginnen. Wekelijks blikken we op vrijdag vooruit op het voetbalweekend.

In de zaterdag hoofdklasse speelt Ajax op De Toekomst thuis tegen Sparta Nijkerk. Al twee seizoenen vechten deze twee clubs een hevige strijd met elkaar. Twee jaar geleden om de titel in de hoofdklasse en vorig seizoen in de strijd tegen degradatie in de Topklasse. Beide clubs willen weer hoge ogen gaan gooien dit seizoen. Het duel begint zaterdag om half drie. Op dat zelfde tijdstip maakt Swift haar rentree in de hoofdklasse bij LRC in Leerdam.

Foto Rob van Vliet: Ajax en Sparta Nijkerk spelen voor het derde rij op jaar tegen elkaar
Foto Rob van Vliet: Ajax en Sparta Nijkerk spelen voor het derde rij op jaar tegen elkaar

WVHEDW, nieuwkomer in de eerste klasse, trapt het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Zwaluwen’30 uit Hoorn. Het duel begint ook om half drie. De zaterdag twee klasse A kent weer veel clubs uit onze regio. Dit weekend staat er een derby op het programma. Het gepromoveerde OSV speelt thuis tegen kampioenskandidaat AFC. Verder speelt DVVA nog thuis tegen het eveneens gepromoveerde Reiger Boys. In 2B staan de enige twee ploegen uit onze regio tegen over elkaar. Almere ontvangt Aalsmeer.

In de derde klasse zijn Blauw Wit Beursbengels – Vlug en Vaardig en Amstelveen – RKAVIC de meest in het oog springende wedstrijden.

Foto Hans van Beek: Amstelveen en RKAVIC stonden in het seizoen 2012/2013 voor het laatst tegen over elkaar
Foto Hans van Beek: Amstelveen en RKAVIC stonden in het seizoen 2012/2013 voor het laatst tegen over elkaar

Op zondag speelt Topklasser AFC thuis tegen nieuwkomer TEC uit Tiel. Beide ploegen delen na twee wedstrijden de derde plaats. Beiden hebben vier punten verzameld.

Een afdeling lager, in de hoofdklasse, gaan drie clubs uit onze regio strijden om de titel. OFC en De Dijk worden gezien als mogelijke kampioen terwijl JOS Watergraafsmeer zich zal moeten richten op een plek in het linker rijtje. Alleen De Dijk speelt om 14:00 uur een thuiswedstrijd. Westlandia komt naar de Schellingwouderdijk.

Foto Rob Beense: De Dijk ging vorig seizoen thuis onderuit tegen Wetslandia
Foto Rob Beense: De Dijk ging vorig seizoen thuis onderuit tegen Wetslandia

Onze wedstrijd van de week in het openingsweekend is de sportparkderby tussen ZSGOWMS en DCG in de tweede klasse B. Een samenvatting en reacties van die wedstrijd zijn maandag rond 12:00 uur te zien op onze site. In diezelfde afdeling speelt Legmeervogels thuis tegen VVA/Spartaan. Verder zijn er thuis wedstrijden voor Weesp (tegen Zilvermeeuwen), Abcoude (SCH’44) en Pancratius (Houten).

In de derde klasse staan er nog een paar mooie derby’s op het programma. Buiksloot ontvangt OSV, Arsenal neemt het aan het IJsbaanpad op tegen Ouderkerk en AGB speelt thuis tegen Fortius.

Het complete programma voor komend weekend vindt u op de klassenpagina’s. Zaterdag en zondag rond 17:00 uur vindt u daar ook alle uitslagen.

Foto boven: Op 21 april 2013 stonden ZSGOWMS en DCG voor het laatst tegen over elkaar. Toen was het in de derde klasse.