Preview speelronde 17: Ontknoping van de tweede periode!

Deze week blikken we vooruit op de zeventiende speelronde. De apotheose van de tweede periode is aanstaande. Welke teams kunnen periodekampioen worden? Het Amsterdamsche Voetbal zet voor u de belangrijkste wedstrijden op een rij.

In de Topklasse ging AFC vorige week voor het eerst onderuit op eigen veld. Het verslikte zich in HBS (1-2). Omdat WKE in beroep ging tegen de faillissementsaanvraag blijft de stand voorlopig ongewijzigd. AFC blijft tweede staan en maakt dit weekend een lange busreis naar Limburg. EVV uit Echt is de tegenstander. AFC is een ronde verder in de beker nadat het woensdag met 6-3 won van het eigen tweede elftal.

2016-02-17 20.03.46

OFC kan ondanks het pijnlijke verlies tegen De Dijk (5-2) gewoon de tweede periode pakken in de zondag Hoofdklasse. Daarvoor moet het thuis afrekenen met De Meern. De Dijk heeft de smaak sinds de winterstop weer te pakken. Kan het tegen Nieuw-Utrecht zijn vierde zege op rij boeken? JOS/Watergraafsmeer speelde knap gelijk bij DHC (1-1) en treft nu weer een hoogvlieger, namelijk Quick uit Den Haag.

DeDijkOFCKaars
Foto: Rob Beense

Swift gaf tegen Bennekom in de slotfase een 1-3 voorsprong uit handen. De ploeg van Mark Evers bivakkeert nog steeds in de middenmoot van de zaterdag Hoofdklasse. Swift speelt wederom een uitduel tegen SDC Putten. Ajax kwam vorige week niet in actie en heeft zich dus goed kunnen opladen voor de wedstrijd tegen de koploper. ODIN’59 komt naar Sportpark De Toekomst.

Bennekom - Swift

De topper in de zondag eerste klasse A tussen Alphense Boys en Purmersteijn leverde geen winnaar op (1-1). Purmersteijn behield zo de voorsprong van drie punten. Laagvlieger De Zouaven komt dit weekend op bezoek in Purmerend. Zeeburgia speelt ook thuis tegen hekkensluiter De Foresters. In de zaterdag eerste klasse B is WV-HEDW al zes wedstrijden ongeslagen. Maar het is nog lang niet veilig. Als het wint van concurrent Valken’68 slaat het voorlopig een gaatje met de nacompetitieplekken.

Foto: Hielco Kuipers
Foto: Hielco Kuipers

ZSGOWMS-Legmeervogels is onze wedstrijd van de week in de zondag tweede klasse B. Legmeervogels kan een voorschot nemen op het kampioenschap als het weet te winnen in Amsterdam-West. Het elftal van Jack Honsbeek stelde vorige week al de tweede periode veilig. In de onderste regionen zien we het degradatieduel tussen VVA/Spartaan en Abcoude. Verder is er nog de derby tussen DCG en Weesp. Hoofddorp kan goede zaken doen door van Houten te winnen en Pancratius heeft de uitwedstrijd tegen NVC voor de boeg.

Foto: Jaap Maars
Foto: Jaap Maars

AFC leed voor het eerst sinds lange tijd puntverlies in de zaterdag tweede klasse A. In Castricum kwam het niet verder dan 0-0. Het zag AMVJ op gelijke hoogte komen. Beide ploegen strijden tevens om de tweede periode. AFC heeft deze bij een overwinning te pakken al is DVVA zeker geen makkelijke opponent. AMVJ krijgt de nummer laatst op bezoek namelijk Reiger Boys. HBOK speelt de beladen derby tegen Monnickendam en OSV en Overbos treffen elkaar. In zaterdag 2B strijdt Aalsmeer met de Valleivogels om de tweede periode in een rechtstreeks duel.

Foto: Tom Poederbach
Foto: Tom Poederbach

In de zondag derde klasse C sloeg OSV twee vliegen in één klap door van Zwanenburg te winnen (1-2). De tweede periode werd binnengehaald en het kwam alleen aan kop. OSV moet dit door zien te zetten in de derby van Oostzaan tegen De Meteoor. Concurrent Arsenal krijgt te maken met Zwanenburg en AGB treft KDO. Diemen doet ook nog steeds mee om de titel en krijgt DSOV op bezoek.

Feest OSV periodetitel

Tot slot kijken we nog naar de zondag vierde klasse. In 4E zijn SDZ en DWS allebij nog in de race om de tweede periode. Als SDZ wint van RCZ en DWS puntverlies lijdt bij het sterke Sporting Krommenie dan heeft eerstgenoemde de tweede periode binnen. In 4F kan RKDES hetzelfde kunstje flikken als het thuis wint van hekkensluiter CTO’70.

Voor een volledig overzicht kunt u terecht op de verschillende klassenpagina’s!