Home / Algemeen / Preview speelronde 21: De belangen worden groter!

Preview speelronde 21: De belangen worden groter!

Afgelopen weekend stond in het teken van de kwartfinales van de beker. Deze week wordt de competitie weer hervat! Met nog maar zes wedstrijden te gaan tellen we af naar het einde. Ook deze week zijn er weer veel spannende wedstrijden te vinden op onze velden. Het Amsterdamsche Voetbal zet de meest aansprekende duels op een rij.

AFC kan zich na de beschamende bekernederlaag tegen WV-HEDW (2-1) helemaal gaan richten op de competitie. De ploeg van Bart Logchies zal nog hard moeten werken om bij de eerste zeven te eindigen in de Topklasse. Het treft deze week wederom een concurrent. VVSB is de tegenstander. Deze club vergaarde landelijke bekendheid door de halve finale van de KNVB beker te halen waarin het werd uitgeschakeld door FC Utrecht. Kan AFC een goed resultaat behalen in Noordwijkerhout?

Foto Jan Vonk
Foto Jan Vonk: Dennis Darnley (WVHEDW) in duel met Edip Biberoglu (AFC)

In de zondag Hoofdklasse gaat De Dijk voor haar achtste overwinning op rij. Sinds de winterstop wist het al haar wedstrijden winnend af te sluiten. Is EDO de volgende die aan de zegekar wordt gebonden? JOS/Watergraafsmeer verloor al vier wedstrijden op rij en moet oppassen voor degradatie. Daarbij heeft het de pech dat het een loodzwaar programma heeft. Dit weekend komt koploper Westlandia naar Amsterdam. OFC gaat op bezoek bij laagvlieger Nieuw-Utrecht.

Foto Rob Beense
Foto Rob Beense: Zwarthoed (l) scoort namens De Dijk tegen JOS Watergraafsmeer

Voor Swift en Ajax zijn cruciale weken aangebroken in de zaterdag Hoofdklasse. Beide ploegen zijn nog lang niet veilig. Swift wist na de bekerwedstrijd tegen eersteklasser de Merino’s eindelijk weer wat winnen was (1-0). Kan de ploeg van Mark Evers dit een vervolg geven in de competitie? De laatste zege van Swift dateert alweer van 30 januari toen NSC Nijkerk werd verslagen. Daarna volgden één gelijkspel en vier nederlagen. Swift speelt nu een zware uitwedstrijd tegen Eemdijk. Ajax kan goede zaken doen door concurrent NSC Nijkerk te verslaan.

Foto Paul Stoeltie
Foto Paul Stoeltie: Swift bereikte de halve finale van de beker door te winnen van De Merino’s

In de zondag eerste klasse A staan de enige twee ploegen uit onze regio dit weekend tegenover elkaar. Zeeburgia ontvangt koploper Purmersteijn op Sportpark Middenmeer. De thuisploeg heeft de punten hard nodig om uit de gevarenzone te blijven. Het gat met de nacompetitieplekken bedraagt immers vier punten. Purmersteijn leed een gevoelige nederlaag tegen Hoogland en zag die ploeg op gelijke hoogte komen. Eerder dit seizoen won Zeeburgia verrassend van Purmersteijn (1-3). WV-HEDW leverde een geweldige prestatie door AFC uit te schakelen in de beker. De prioriteit ligt echter bij handhaving in de zaterdag eerste klasse B. De ploeg van Kees Oostermeijer ontvangt concurrent Volendam en kan zich geen nederlaag veroorloven.

purmerzee
Foto Jose Mol: Purmersteijn moet zich tegen Zeeburgia herpakken na de nederlaag tegen Hoogland

In de zondag tweede klasse B heeft koploper Legmeervogels in de laatste weken wat averij opgelopen. De voorsprong op ZSGOWMS bedraagt nog wel negen punten. Voor Legmeervogels staat dit weekend de derby tegen Pancratius op het programma. ZSGOWMS treft een ploeg in vorm namelijk Abcoude, dat nog strijdt voor lijfsbehoud. Hoofddorp en Weesp willen ook in de tweede klasse blijven en ontmoeten elkaar. Hekkensluiter VVA/Spartaan moet winnen van NVC. DCG is ook nog niet helemaal veilig en speelt thuis tegen SCH’44.

Foto Mario Wormhoudt
Foto Mario Wormhoudt: Abcoude wil tegen ZSGOWMS de goede reeks voortzetten

AFC-AMVJ is onze wedstrijd van de week in de zaterdag tweede klasse A. De twee koplopers treffen elkaar in een rechtstreeks duel. Lees hier de voorbeschouwing op deze kraker met trainers Benno Nihom (AFC) en Hans Schakel (AMVJ). Verder is er de derby tussen HBOK en DVVA. De thuisploeg won al zes wedstrijden op rij en staat bovenaan in de derde periode. DVVA won reeds de eerste periode en kan naar de nacompetitie toewerken. OSV krijgt het geroutineerde EDO op bezoek en Overbos speelt een degradatieduel tegen EVC. In zaterdag 2B doen Aalsmeer en Almere nog steeds mee om de titel. Aalsmeer neemt het op tegen Scherpenzeel terwijl Almere laagvlieger Nieuwland op bezoek krijgt.

amvjafc1
Foto Tom Poederbach: AFC en AMVJ strijden om de koppositie in onze wedstrijd van de week

In de zondag derde klasse C blijft de spanning iedere week groter worden. Vier clubs zijn nog in de race om kampioen te worden. AGB is gedeeld koploper samen met Arsenal. De ploeg van Senel Cebar moet drie punten zien te pakken op bezoek bij Hercules Zaandam. Arsenal ontvangt hekkensluiter IVV. Diemen doet het de laatste weken bijzonder goed en staat derde. De promovendus wil bijblijven ten koste van KDO. OSV moest door de nederlaag tegen DSOV even pas op de plaats maken. Het mag zich revancheren tegen RODA’23.

Foto Mario Wormhoudt
Foto Mario Wormhoudt: AGB

Tot slot is er nog een mooi affiche in de zondag vierde klasse E. Koploper DWS zet bij winst op achtervolger Volendam een grote stap richting de titel.

Kijk voor een compleet overzicht op de verschillende klassenpagina’s!