Home / Algemeen / Preview speelronde 24: cruciale wedstrijden

Preview speelronde 24: cruciale wedstrijden

Aankomend weekend zullen er wederom beslissingen vallen in de verschillende competities. Welke teams zetten een belangrijke stap richting promotie en wie moeten er vrezen voor degradatie? We blikken vooruit op de belangrijkste wedstrijden.

In de zondag Hoofdklasse is het razend spannend. De Dijk doet na de overwinning bij Vlissingen nog steeds mee om de titel. Zondag moet er thuis gewonnen worden van degradatiekandidaat VOC. JOS Watergraafsmeer heeft de laatste weken maar weinig punten weten te pakken waardoor het nog steeds niet veilig is. Wellicht dat de confrontatie met nummer laatst AFC’34 wel een overwinning oplevert. OFC moet naar de Zouaven en Chabab is dit weekend vrij.

Foto: Hans Oederkerk
Foto: Hans Oederkerk

In zaterdag 1B zijn er twee Amsterdamse ploegen vertegenwoordigd. Swift wil graag kampioen worden maar voelt de hete adem van Sportlust nog steeds in de nek, de voorsprong bedraagt een punt. Swift kan zichzelf en HBOK een plezier doen door te winnen van DSO. HBOK speelt zelf de loodzware uitwedstrijd tegen Deltasport.

De zaterdag tweede klasse A blijft onvoorspelbaar. WV-HEDW leek opweg te zijn naar het kampioenschap, maar het verloor vorige week van Beursbengels en zag AMVJ tot op een punt naderen. Het zal zich willen revancheren thuis tegen Monnickendam. AMVJ speelt uit tegen Amstelveen Heemraad. DVVA wil graag de nacompetitie in via de derde periode en staat er op dit moment goed voor. Staartploeg Hellas Sport is de volgende horde die moet worden genomen. AFC speelt thuis tegen Overbos en kan Beursbengels weer punten pakken thuis tegen ZOB?

Foto: Jeroen de Kock
Foto: Jeroen de Kock

Dan zondag 2B. Pancratius leed vorige week een gevoelige nederlaag tegen de Meteoor en lijkt nu overal naast te grijpen. Koploper Zeeburgia komt op bezoek en die willen graag een grote stap zetten richting de titel. DCG zit op het vinkentouw en zal hopen op puntverlies van Zeeburgia. DCG speelt thuis een derby tegen het bijna gedegradeerde dvc Buiksloot. De Meteoor kan nog steeds ontsnappen aan directe degradatie, maar daar is wel een wonder voor nodig. Het speelt zondag tegen runner up Quick 1890 in Amersfoort.

In zaterdag 3A wil OSV middels een periodetitel de nacompetitie in en dat lijkt te gaan lukken. Het ongenaakbare EVC komt wel op bezoek in Oostzaan. Kadoelen speelt een belangrijke pot tegen Blauw Wit W, als het wint wordt directe degradatie afgewend.

Roda23 Zon1 (27)

De spanning in zondag 3C is na vorige week weer helemaal terug. VVA Spartaan verloor verrassend van laagvlieger Schoten met 6-1. ZSGOWMS is door de 15-0 overwinning op Blauw-Wit Amsterdam donderdag weer de nieuwe koploper. Beide ploegen treffen elkaar nog op de voorlaatste speeldag en zullen voor de rest geen punten mogen laten liggen. VVA krijgt Roda’23 op bezoek en ZSGO neemt het op tegen Bloemendaal. Verder ligt KDO op koers voor de derde periode.

In zaterdag 4D gaat Arsenal dit weekend hoogstwaarschijnlijk de eerste Amsterdamse kampioen worden. Het moet dan wel winnen thuis van CTO’70. Arsenal staat al het hele seizoen bovenaan.

Tot slot zondag 4F. Deze staat dit weekend in het teken van de absolute kraker tussen Ouderkerk en Diemen. Diemen zal moeten winnen want anders lijkt de titel naar Ouderkerk te gaan. Een prachtig affiche en tevens onze wedstrijd van de week.