Preview speelronde 6: de eerste schiftingen vinden plaats

Nu het einde van de eerste periode dichterbij komt met nog een paar wedstrijden te gaan, vinden daarmee ook de eerste schiftingen plaats. Bovenin en onderin worden de verschillen al wat groter. Zoals elke week zet Het Amsterdamsche Voetbal de belangrijkste wedstrijden van dit weekeinde op een rij.

In de zaterdag Hoofdklasse leed Swift vorige week het eerste puntverlies dit seizoen. De ploeg van Mark Evers zal op bezoek bij Huizen de ongeslagen status willen verdedigen. Competitiegenoot Ajax is de competitie stroef gestart met een tegenvallende plek in de middenmoot. Op Sportpark De Toekomst komt promovendus Eemdijk, van Amsterdammer Ulrich Landvreugd, op bezoek. Een niveau lager, in de eerste klasse B, gaat WV-HEDW na de eerste zege dit seizoen naar Voorschoten ’97.

Swift leed tegen SDC Putten haar eerste puntverlies als koploper. Foto: Paul Stoeltie
Swift leed tegen SDC Putten haar eerste puntverlies als koploper. Foto: Paul Stoeltie

Komend weekend staat gek genoeg geen derby op het programma in de zaterdag tweede klasse B. De zes ploegen uit onze regio treffen allen een andere tegenstander. Vier hiervan (HBOK, AMVJ, AFC en OSV) spelen een thuiswedstrijd tegen een subtopper of middenmoter. De belangrijkste wedstrijd is tussen de nummers twee en één: BOL en DVVA.

In de tweede klasse B gaat FC Almere tegen TOV in de achtervolging op koploper De Meern. FC Aalsmeer zou Almere een handje kunnen helpen door zelf een resultaat te boeken tegen de koploper. Verder staan in de derde klasse nog een paar mooie derby’s op het programma met onder andere Arsenal – Buitenveldert (3B) en RKAVIC – Ouderkerk (3C).

JOS/Watergraafsmeer won vorig weekend nog knap van Quick dankzij een uitblinkende Colby Harmon. Foto: Martin van Zurk
JOS/Watergraafsmeer won vorig weekend nog knap van Quick dankzij een uitblinkende Colby Harmon. Foto: Martin van Zurk

Topklasser AFC krijgt zondag als kersverse koploper op bezoek bij HBS de kans om die koppositie te verdedigen. Ook in de Hoofdklasse draaien de Amsterdamse ploegen goed. De Dijk gaat als nummer twee op bezoek bij RKAVV en JOS/Watergraafsmeer ontvangt promovendus De Meern, dat vorige week nog in de slotfase van OFC verloor. De Oostzaners treffen nu op eigen veld het Haagse Quick.

In de eerste klasse A is de wedstrijd tussen Zeeburgia en AFC ’34 zondag onze wedstrijd van de week. De ploeg van Reda Achkari gaat voor de derde zege op rij als promovendus. Koploper Purmersteijn ontvangt in diezelfde klasse SO Soest. De Purmerenders zijn nog altijd ongeslagen als koploper.

Vorig seizoen was DCG op eigen veld met 1-0 te sterk voor Pancratius. Foto: Jeroen de Kock
Vorig seizoen was DCG op eigen veld met 1-0 te sterk voor Pancratius. Foto: Jeroen de Kock

Ook Legmeervogels is in de tweede klasse B nog ongeslagen koploper. Zondag gaan zij op bezoek bij Elinkwijk. ZSGO/WMS treft ook een tegenstander uit Utrecht, een thuiswedstrijd tegen Kampong (beiden gedeeld derde). Verder worden er twee derby’s gespeeld: Hoofddorp – Abcoude en DCG – Pancratius. VVA/Spartaan ontvangt op eigen veld hekkensluiter Zilvermeeuwen.

Een klasse lager staan maar liefst vijf (regio)derby’s op het programma in de derde klasse C. Daarvan zijn OSV – AGB, Roda ’23 – Fortius en KDO – De Meteoor het belangrijkste. De andere twee gaan tussen Diemen en IVV, en laagvliegers Buiksloot en Zwanenburg. In de vierde klasse F worden er zelfs zes derby’s gespeeld, met Germaan/De Eland – Sporting Martinus, Nautilus – NFC en RKDES – FC Aalsmeer als belangrijksten.

Kijk voor het uitgebreide programma en de stand op de diverse klassepagina’s. Maandag zijn de belangrijkste wedstrijden ook weer te zien in onze ‘Terugblik’.

Foto boven: John Beckman