Preview weekend: Beker -en inhaalwedstrijden

Dit weekend staat in het teken van de tweede knock-out ronde van de districtsbeker. Daarnaast worden er een aantal competitiewedstrijden ingehaald. Het Amsterdamsche Voetbal blikt vooruit en zet voor u de meest aansprekende wedstrijden op een rij.

Op zaterdag staat voor De Dijk de confrontatie met DOVO te wachten. Dit is tevens onze ‘wedstrijd van de week’. De gasten uit Veenendaal komen uit in de Zaterdag Hoofdklasse A, de competitie waar Swift en Ajax de Amsterdamse eer hooghouden. DOVO heeft Hans Kraaij jr. als trainer. Swift en Ajax zijn ook nog actief in het bekertoernooi. Swift speelt thuis tegen het tweede elftal van Spakenburg, dat in de Reserve Topklasse uitkomt. Voor Ajax staat de thuiswedstrijd tegen zondag derdeklasser KFC op het programma. WV-HEDW speelt de uitwedstrijd tegen BOL.

De Dijk - EDO

Op zondag zijn er ook nog een aantal leuke wedstrijden te vinden. Zo is er de derby tussen  Pancratius en Ouderkerk. Ouderkerk schakelde in de vorige ronde Hoofdklasser EDO uit na strafschoppen. Voor zondag vierdeklasser Germaan/De Eland staat de mooie ontmoeting met eersteklasser AFC’34 op het programma. Zondag vierdeklasser Waterwijk zorgde in de vorige ronde voor een verrassing door het tweede elftal van Ajax uit te schakelen. De ploeg van Ben Vis neemt het nu op tegen de reserves van AFC, wederom een zware loting dus. Lees hier een voorbeschouwing op deze wedstrijd met de Waterwijk-coach. Het vlaggenschip van AFC trekt naar Utrecht voor een duel met vierdeklasser Hoograven.

Lees hier het complete overzicht van alle bekerwedstrijden!

Zoals gezegd worden er aankomend weekend ook een behoorlijk aantal competitiewedstrijden ingehaald. In zondag 2B werd ZSGOWMS-Zilvermeeuwen vorige week afgelast vanwege de regen. Deze wedstrijd wordt aankomende zondag gespeeld. ZSGOWMS kan bij winst of een gelijkspel weer alleen aan kop komen. De ploeg van Rob Rijnink is bezig aan een sterke reeks. De laatste vier wedstrijden werden allemaal gewonnen. Zilvermeeuwen presteert de laatste weken erg wisselvallig en staat momenteel op de twaalfde plaats.

ZSGOWMS - Pancratius

In de zondag derde klasse C kon het duel tussen AGB en DSOV ook geen doorgang vinden vanwege het slechte weer. Beide ploegen komen zondag tegen elkaar in actie. AGB herovert bij winst de koppositie. Dit is zeker geen onmogelijke opgave aangezien DSOV met zeven punten gedeeld onderaan staat.

Lees hier een overzicht van alle inhaalwedstrijden van dit weekend!

Foto onder: Jos Spitteler