Preview weekend: Speelronde 19 staat bol van de (regio) derby’s

Komend weekend staat speelronde negentien op het programma al hebben lang niet alle clubs al achttien wedstrijden gespeeld. Het zal het weekend van de derby’s worden met zelfs twee wedstrijden van de week. Op zaterdag WVHEDW – BOL en op zondag Chabab tegen De Dijk.

In dit overzicht halen we de leukste en meest aansprekende thuiswedstrijden voor u uit het programma en schetsen we de belangen.

Op zaterdag zijn er in de eerste klasse B thuiswedstrijden voor Swift en HBOK. Swift, dat dan voor het eerste officieel gebruik zal maken van de nieuwe accommodatie, speelt tegen laagvlieger Voorschoten terwijl HBOK het in de strijd tegen degradatie opneemt tegen HVC’10.

Foto Wanyama-photo: Overbos ... eerder dit seizoen met .... van Beursbengels
Foto Wanyama-photo: Overbos verloor eerder dit seizoen met  1-4 van Beursbengels

In de tweede klasse A wordt het met de week spannender. De zeven clubs uit onze regio strijden op vele fronten mee. Onze eerste wedstrijd van de week is die tussen koploper WVHEDW, dat eveneens haar nieuwbouw officieel zal openen, tegen BOL. DE ploeg uit broek op Langedijk staat op de vierde plaats met zeven punten achterstand op de koploper, maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld dan de ploeg van Martin Steenvoorden. Daarnaast zijn er een thuiswedstrijden voor DVVA (tegen Jong Holland) en AFC (Marken). Op Sportpark Sloten is de regio derby tussen Beursbengels en Overbos. In de derde klasse A is er de topper tussen OSV en Reiger Boys.

Foto Martin van Zurk: OFC trok in oktober aan het langste eind tegen JOS(2-1)
Foto Martin van Zurk: OFC trok in oktober aan het langste eind tegen JOS (2-1)

Op zondag is het derby dag in de hoofdklasse. Onze tweede wedstrijd van de week is die tussen Chabab en De Dijk. De wedstrijd wordt waarschijnlijk gespeeld op het veld van RKAVIC in Amstelveen. De Dijk is koploper, maar Chabab heeft , met een aantal wedstrijden minder, nog steeds de minste verliespunten. De andere twee regio clubs staan ook tegen over elkaar. Op Sportpark Drieburg ontvangt JOS Watergraafsmeer OFC. Het duel begint om 14:00 uur.

In 2B, een afdeling met negen clubs uit onze regio, treft Buiksloot in Amsterdam-Noord het Uithoornse Legmeervogels en speelt Abcoude de regio-derby tegen De Meteoor. Hoofddorp ontvangt om 14:00 uur het op stoom zijnde Pancratius. Verder speelt DCG ook nog thuis tegen Houten.

Foto Hans van Dijk: Pancratius en Hoofddorp hielden elkaar eerder dit seizoen op 0-0
Foto Hans van Dijk: Pancratius en Hoofddorp hielden elkaar eerder dit seizoen op 0-0

In de derde klasse staan er twee toppers op het programma. VVA/Spartaan ontvangt AGB, terwijl ZSGOWMS, dat afgelopen week voor het eerst verloor moet aantreden tegen RODA’23 dat graag de derde periode wil winnen. In de Amsterdamse vierde klasse F speelt koploper Diemen thuis tegen Nautilus, ontvangt Ouderkerk TOG en gaat Sporting Martinus op bezoek bij Ankaraspor.

Kijk voor alle wedstrijden op de diverse klassenpagina’s.

Foto boven Koos van der Leest: Eerder dit seizoen won ZSGOWMS in Bovenkerk van RODA’23