Home / Algemeen / Preview weekend: Tweede periode nadert ontknoping

Preview weekend: Tweede periode nadert ontknoping

Vandaag blikken we vooruit op de vijftiende speelronde. In veel afdelingen zijn de resultaten van dit weekend bepalend voor de strijd om de tweede periode. Het Amsterdamsche Voetbal zet voor u de belangrijkste wedstrijden op een rij.

In de Topklasse zette AFC een stap in de goede richting door de topper van WKE te winnen (3-1). AFC nam zo de koppositie over, maar WKE heeft nog wel twee wedstrijden tegoed. Ook De Treffers, de tegenstander van dit weekend, heeft een wedstrijd minder gespeeld.  AFC kan bij winst het gat vergroten naar vier punten. Kan AFC voor de derde keer op rij winnen en de concurrentie voorlopig op afstand houden?

Foto John Beckman

OFC bewees zichzelf een slechte dienst in de zondag Hoofdklasse door gelijk te spelen op bezoek bij SDO (1-1). De tweede plaats werd afgestaan en in de tweede periode zag het andere ploegen dichterbij komen. De thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk moet daarom drie punten opleveren. De Dijk wist deze tegenstander vorige week het zwijgen op te leggen. Met een man minder liep het in de tweede helft uit naar een ruime zege (5-2). De Dijk heeft nu een zware uitwedstrijd tegen ADO’20 voor de boeg. Ook JOS/Watergraafsmeer weet weer wat winnen is. Zij treffen het stugge SDO op het eigen sportpark.

DeDijkNieuwerkerk1

Swift en Ajax kwamen dit weekend nader tot elkaar in de zaterdag Hoofdklasse. Waar Swift het uitduel met DOVO met 3-0 verloor won Ajax thuis van Achilles Veen met 2-1. Beide ploegen staan in de middenmoot. Swift wacht al vijf wedstrijden op een overwinning en mag het deze keer proberen tegen NSC Nijkerk.  Ajax moet zien af te rekenen met SDC Putten. Bij een overwinning kan Ajax weer omhoog gaan kijken op de ranglijst.

Ajax - Achilles Veen

In de zondag eersteklasse A werd het puntverlies van Purmersteijn bij AFC’34 niet afgestraft. Sterker nog, door de verrassende nederlaag van Alphense Boys liep het zelfs één punt uit. Dit weekend komt de hekkensluiter, De Foresters, op bezoek. Maar Purmersteijn is gewaarschuwd. De nummer laatst is bezig aan een revival en won vier van zijn laatste vijf wedstrijden. Het staat op dit moment zelfs bovenaan in de tweede periode! Zeeburgia pakte op de valreep drie hele belangrijke punten bij VVIJ. Zeeburgia kan zichzelf en Purmersteijn een goede dienst bewijzen door Alphense Boys te verslaan. In zaterdag 1B treft WV-HEDW ook een tegenstander uit Alphen a/d Rijn, namelijk ARC. Kan de ploeg van Kees Oostermeijer weer een goed resultaat boeken tegen een hoogvlieger?

VVIJZeeburgia

Onze wedstrijd van de week vinden we in de zondag tweedeklasse B. Het teleurstellende DCG ontvangt de koploper, Legmeervogels. Kan DCG stunten tegen een elftal dat in grootse vorm steekt? Pancratius doet het ook uitstekend en ligt op koers in de tweede periode. Elinkwijk is wel een geduchte tegenstander. Hoofddorp krijgt bezoek van ZSGOWMS. Abcoude (Houten) en Weesp (SCH’44) spelen uitwedstrijden en VVA/Spartaan ontmoet Kampong.

dcg legmer

In de zaterdag tweedeklasse A hebben we deze week drie derby’s. Alle ploegen uit de regio Amsterdam spelen tegen elkaar. De meest aansprekende is het treffen tussen de nummers twee en drie van de ranglijst, AMVJ en DVVA. Koploper AFC zal met grote belangstelling kijken naar de uitslag van dit duel. Het speelt zelf op eigen veld tegen Overbos. De andere derby is de ontmoeting tussen hekkensluiter HBOK en OSV. In zaterdag 2B is Almere zijn voorsprong op Aalsmeer kwijt na twee nederlagen op rij. Lukt het dit keer wel bij Scherpenzeel? Aalsmeer mag op papier geen problemen hebben met De Vecht.

dvvaamjv

Dan kijken we nog naar de zondag derdeklasse C. Na de topper van vorige week tegen OSV speelt Arsenal er nu weer eentje. Koploper AGB is ditmaal de tegenstander. OSV kan een grote stap zetten richting een periodewinst. Hercules Zaandam is op eigen veld de tegenstander. Diemen heeft zich ook gemeld in de kampioensstrijd en gaat tegen Zwanenburg voor drie punten. Ouderkerk-Buiksloot en RODA’23-De Meteoor spreken ook tot de verbeelding. Tot slot: In de zaterdag derdeklasse staan er ook een aantal leuke duels op het programma. Als Kadoelen van Hellas Sport wint in 3A heeft het de tweede periode binnen. In 3C mag Amstelveen niet verliezen op bezoek bij Hilversum in de strijd om de titel.

Kijk voor een compleet overzicht op de verschillende klassenpagina’s!