Prima trainingskamp AFC in Italië

Afgelopen zondagavond  keerde de zondagselectie van AFC terug uit Italie waar het een  trainingskamp van vier dagen had belegd. In de prachtige Dolomieten in Noord-Italie was Belluno de thuisbasis voor de oefenstage.

Nadat de selectie donderdagochtend zeer vroeg op Schiphol verzameld was (zie elders deze site), kon de vliegreis beginnen. Eenmaal in Belluno aangekomen stond na de lunch een pittige training op het programma waar de selectie liet zien erg gretig te zijn. Na een lekker diner werd met een avondwandeling door het stadje de eerste dag rustig afgesloten.

Op vrijdag stond er ’s ochtends een lichte training en  ’s middags een oefenwedstrijd tegen een regionale selectie op het programma. Nadat de training rustig was verlopen en de lunch genuttigd was, kon de busreis naar het lokale rugbyveld worden ingezet, alwaar tegen de onverwacht sterke tegenstander nipt met 1-2 werd gewonnen door doelpunten van Joost Heij en Joshua Patrick.

Voorzitter Machiel van der Woude (r) met de burgemeester van Bellumo
Voorzitter Machiel van der Woude (r) met de burgemeester van Belluno

Zaterdag werd er  ’s ochtends door de hele selectie gegolfd bij een schitterende lokale golfclub en na de sportmaaltijd en wedsttrijdbespreking was er de oefenwedstrijd tegen Vittorio Veneto (uitkomend in de Serie D, het 5e niveau van Italie). AFC was de bovenliggende partij, maar ondanks het veldoverwicht ging de wedstrijd met 2-1 verloren,. De doelpuntenmaker van AFC was Tim Wulffraat. Het sportieve gedeelte van het trainingskamp zat er na deze wedstrijd op en de selectie heeft nog een zeer gezellige avond in Belluno meegemaakt…

Zondag stond voornamelijk in het teken van de terugreis. Nadat enkele fanatiekelingen uit de selectie ’s ochtends nog een extra training er tegen aan hadden gegooid, werd ’s middags in de eetzaal  door trainer Willem Leushuis de hele selectie, bestuur en organisatie bedankt voor een zeer geslaagd en succesvol trainingskamp. Na de elftalfoto op de trappen van het hotel kon de terugreis via het vliegveld van Treviso richting Schiphol worden ingezet.

AFC Op de trap

Een uitgebreid verslag over het trainingskamp van AFC staat op de website van AFC (www.afc.nl) Spelers Laurens Samsom en Sjoerd Jens hielden een dagboek bij. Ook onze foto’s komen van de website van AFC.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)